• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Pooh - майстор
montoya написа:
Аз и с един поялник съм го правил няколко пъти на кофти места и до сега не е имало проблем. Нагрявам фитинга за условно казано двойно време примерно 12-15 сек ако е ф20 и му трябват 6-7 нормално, вадя лепачката и нагрявам тръбата за нормалното време 5-7сек. и залепям
И тази връзка е вече за боклука ...
GROHE Bs - специалист
Pooh написа:
montoya написа:
Аз и с един поялник съм го правил няколко пъти на кофти места и до сега не е имало проблем. Нагрявам фитинга за условно казано двойно време примерно 12-15 сек ако е ф20 и му трябват 6-7 нормално, вадя лепачката и нагрявам тръбата за нормалното време 5-7сек. и залепям
Ти колко пъти си осирал такава снадка или просто си чул от някъде.Моята технология е-фитинг тръба фитинг.Ми досега почти 10 години се гъзя в баните и никой не е изревал.
Pooh - майстор
GROHE Bs написа:
Pooh написа:
montoya написа:
Ти колко пъти си осирал такава снадка или просто си чул от някъде.Моята технология е-фитинг тръба фитинг.Ми досега почти 10 години се гъзя в баните и никой не е изревал.
И сега обясни на широката публика, как времето за нагряване е "колкото майстора прецени" и как точно с по-дълго нагряване се удължава и времето за лепене, защото според мен вече си е започнало да "стяга" за "5-7 сек." ... но аз съм глупаво мече и не ги разбирам работите - вие сте специалисти ... и за по-сигурно - завъртваш тръбата да влезе по-добре във фитинга :wink:
Айде аман ... :toimonster:
pipilica - майстор
Я и аз да се изкажа по темата, то вече проблема може и да е решен, няма ли да стане с холендри. режат се тръбите и се прави нов тройник с холендри. По-лесно ще се залепят с един поялник трите части по отделно и после се слага готовия тройник с другите и се стягат гайките. Е малко трябва да внимава при лепенето да стане точно.
GROHE Bs - специалист
Просто силата е с мен.Пак те питам ти лично прецаквал ли си такава снадка или просто си чул.За протокола имам 3 поялника но не виждам смисъл да ги използвам едновременно.Защото има домашни майстори,има пишман майстори и други такива които могат да се оцвъкат и докато лепят на пода така чеееееееее бабо Мецо не се обяснявай.Когато нещо не го можеш просто плати и така ще ти излезе по-евтино.Лично аз така правя и си свиркам. :partyman:
montoya - майстор
Pooh написа:
montoya написа:
Имам такава връзка направена още 2002 година на моето си парно и още не е изпуснала. На други места на които съм правил такова нещо също никой не се е оплакал от протичане.
Сега нали не си мислиш че всичките връзки така ги правя!? Става въпрос за максимум десетина за 14 години и то когато е било наложително.
Сега ако успееш да обясниш като грееш с два поялника едновременно от къде си сигурен че температурата и времето им за направа на спойката са еднакви и как го преценяваш и каква е разликата в случая от метода който ползвам!?
Не целя заяждане или нещо друго, просто обмяна на опит :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Коя плочка да махна? Спукана тръба." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: