• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
jekasus - майстор
Linux-Code написа:
Та мисълта ми е какво мога да направя с този водомер
Вторични :-D По идея на пет години тряба да подменяме водомерите.Или да им правят проверка...забравих точно :-D
jekasus - майстор
Lisko написа:
Искаш да кажеш че бойлера го включваш всеки път на ръка един час преди къпане ?
Не живеем в Канада :-D
Lisko - майстор
jekasus написа:
Lisko написа:
Не живеем в Канада :-D
Не тва ясно, недоумението ми е по-скоро от факта, че в София не съм имал бойлер. :?
VLADO66 - майстор
Линукс,водомера си го запази за спомен-проверката струва малко по-малко от нов,някъде около 23 лв. по спомен.А твоя подлежи на такава ако искаш да си коректен към новия собственик,според последните изменения,битови водомери се проверяват на 10 г.,през 5 е безумие.
Linux-Code - специалист
Lisko написа:
Не :) В началото когато го купих 2011 г. есента, го включвах на нощна тарифа и сутринта в 06:30 h го изключвах, и имах топла вода до вечерта. Но когато се къпя го правя на включен бойлер, не го изключвам, за да ми стигне водата :) А лятото понеже влизам по 2-3 пъти на ден в банята, го държа включен 24 h без да го спирам. Но този модел Ariston който имам аз, имат един програматор с ECO-функция, която се включва когато решиш да бъде включен денонощно, в инструкцията пише че работил в някакъв икономичен режим, и по малко електромера въртял. Хубавото е на тия Ariston че резервоара им бил стъкло-порцелан, което играе ролята на термус и по дълго запазва температурата на водата, и няма да има никога прокапване.
VLADO66 написа:
Линукс,водомера си го запази за спомен-проверката струва малко по-малко от нов,някъде около 23 лв. по спомен.А твоя подлежи на такава ако искаш да си коректен към новия собственик,според последните изменения,битови водомери се проверяват на 10 г.,през 5 е безумие.
Ами 1993 г. ги поставиха и двата водомера на топлата и студената вода, и така си стоят :) Всъщност ако някой иска да го вземе, ще трябва да мине проверка. Ще го запазя за сега, мерси за съвета :)
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с бойлер - бързо свършване на топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: