Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
MamaMy - майстор
Така като те чета, използваш неподходяща батерия. Трябва да си ползваш такава за проточен бойлер. При нея като пуснеш топлия кран, вода тръгва към синия на бойлера, а не към чучура. В същия момент изхода (червения) на бойлера си е директно свързан с чучура.
lov - майстор
Не не правилно си го е монтирал. Слага се на водопровода како обикновен бойлер на неговото място. Смесителните батериите са си съвсем нормални. Точно за това е това кръглото вътре /вече не смея да му кажа име :? / Когато отвориш крана на топлата вода и през него има някакъв дебит се включват нагревателите според дебита както виждам на снимката. Има си и допълнителен контрол по температура и защита.
ESPACE - майстор
Сега прочетох цялата тема и видях бойлера. Съдейки по това което се вижда на снимката това "нещо" не е проточен бойлер под налягане и MamaMy е прав за смесителя. Джаджата в средата е двустепенен пресостат. Не е датчик за дебит. Не виждам как на входа може да има вода, а на изхода не като е една проста тръба само.
kozl - майстор
На снимката виждам само една тръбичка да влиза в пресостата. За диференциален трябва да са 2. Една от входа и една от изхода. И ако пресостата не и диференциален, то този нагревател задължително се ползва със специален смесител.
shotik - майстор
Аз това видях в описанието под снимките

ОписаниеСпесификация
Предназначен за директно загряване на вода в кухни и сервизни помещения.

Уредът е със свободно изтичане.
Обезопасен е с термозащита и е комплектуван със смесителна батерия.

Написано е ,че е със свободно изтичане ,което значи ,че преди бойлерчето може да се сложи кран,който пуска водата през него ,затопля се /ако е включен към електричество/ и изтича от другата тръба.3500 вата не са достатъчни при проточен бойлер,трябва поне 8-10 Кв, за да се ползва като душ .Пише ,че е окомплектовано със смесителна батерия,тя къде ти е ?

Имам подобен ,но на ТЕСИ , и съм го включил както съм описал.
lov - майстор
Тръбичките са си две и много ясно се виждат. Едната е от пред а другата от задната страна на щуцера за студената вода. И двете влизат горе в манометъра че даже и както си трябва от двете страни на мембраната. :) А ограничителната бленда е направена в точно тоя шестостен като е оставен по малък отвор при разпробиването му за да може да се осигури диференциална разлика когато има поток.
shotik - майстор
lov , отвори линка и прочети спецификацията под снимките !

Пише ,че е за свободно изтичане

Това не е манометър ,за което пишеш,това е контактната част,която включва нагревател,но е отделена от водата,защото преди години имаше едни нагреватели,на които контактите бяха в досег с водата.
Както писах имам и ползвам един подобен на ТЕСИ,имам и един друг ,голям 9 Кв , но не го ползвам,той се монтира на водопровода,с неговото налягане е ,при пускане на вода от която и да е батерия /за топла вода / водата повдига един магнит,който с рид-ампула включва контактори на един или повече нагреватели,а те там са 3 броя по 3 Кв.
kozl - майстор
lov написа:
Тръбичките са си две и много ясно се виждат. Едната е от пред а другата от задната страна на щуцера за студената вода. И двете влизат горе в манометъра че даже и както си трябва от двете страни на мембраната. :) А ограничителната бленда е направена в точно тоя шестостен като е оставен по малък отвор при разпробиването му за да може да се осигури диференциална разлика когато има поток.
Има логика в това, но на снимката не мога да разгледам шестостена. Действително като увеличих размера видях и втора тръбичка.
Медните тръбички са запоени към шестостена и най вероятно някоя капка припой е запушила щуцера и за това не протича вода през проточния бойлер. Те това е логиката. Иначе се виждат две секции на нагревателя и 2 термозащити по една за нагревател.
lov - майстор
shotik написа:
lov , отвори линка и прочети спецификацията под снимките !

Пише ,че е за свободно изтичане

Това не е манометър ,за което пишеш,това е контактната част,която включва нагревател,но е отделена от водата,защото преди години имаше едни нагреватели,на които контактите бяха в досег с водата.
Както писах имам и ползвам един подобен на ТЕСИ,имам и един друг ,голям 9 Кв , но не го ползвам,той се монтира на водопровода,с неговото налягане е ,при пускане на вода от която и да е батерия /за топла вода / водата повдига един магнит,който с рид-ампула включва контактори на един или повече нагреватели,а те там са 3 броя по 3 Кв.
Е аз се отказвам да те убеждавам за нещо в което съм напъло сигурен дори мога да се обзаложа.

А относно запушването най вероятно е там.Дали приспояването или някакъв боклук един господ знае защото на скоро имах подобен казус в къщи. Инсталацията не ми е пипана от 10 години но на входа на едно сферично ъглово кранче се появи доста голямо парче гума и го запуши.
nikolovvd - майстор
Като надуеш с уста на входа (синия) трябва да усетиш, че от изхода излиза въздуха.
Ако не минава въздух и вода няма да мине.

Тема "Странен проблем с проточен бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: