Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
nolkov - специалист
шоп написа:
Гарибалди, дедите ни са имали колзети ( нужници ) на двора и не е имало проблеми със замърсяването! Това си е част от кръговрата на веществата в природата.

Ако мислиш, че ще подобриш екологията с изгребна яма на село, а съседите ти са с попивни и няма как да докажеш какви са им ямите и НИКОЙ, не може да слезе долу през отвор 20х20 см за да докаже каква е ямата, много се лъжеш.

Мислиш, ли, че има 100% контрол на ямочистачните камиони? ДАЛИ ПЪК ТЕ НЕ ИЗСИПВАТ НЕЛЕГАЛНО В ДЕРЕТАТА?

Въпрос на позиция, но аз съм мнителен по темата.

Накрая, аз съм за изгребните и съм с такава. Не ми е проблем да давам по 100 лв на година и съвестта ми да е чиста. Цената е по-ниска от едно кафе на ден.
Успехи
Привет, предстои ми да изграждам къща за 4 човека целогодишно ползване. Как плащаш 100 лв на година не се ли пълни/чисти по-често. Би ли обяснил по-подробно моля ти?

Поздрави
djendov - специалист
3-членно семейство - 1000-1500лв на година за изгребна. Това със 100-те лева е грешка, или къщата се ползва 3 дни в месеца.
radius - майстор
Олеле майко, добре че сложих ПС, нямаше да го преживея.
djendov - специалист
А някой ще ми обясни ли, каква е разликата м/у ПС и попивна яма в която се хвърлят бактерии преработващи сивите води?
Че даже вече и целулоза ядат...т.е. край на кошчетата с използвана тоалетна хартия...
А коментара относно биологичния отпадък и химиите от препаратите, е напълно грешен. Вече повечето препарати са с неутрално ПХ и са изключително малък замърсител. Истинския проблем е, че на места подпочвените води са доста плитки и в тях попадат мръсните фекални води, които не са успели да се пречистят от почвата. След това употребата им води до ешерихия и какво ли още не.
Във Варна, фекалните води се изсипват на 100 метра от плажа. Призовавам всички, които имат канализация, да си купят пречиствателна станция и в канализацията да изсипват само пречистени води. Да започнем от големите блокове, кооперации и после да започнем да търсим сметка на 1-нофамилни къщурки.
Който не е разбрал, цялата дъндания около тези ПС е заради правило наложено ни от ЕС. Познайте дали производителите на ПС нямат участие в приемането на този закон :)
шоп - майстор
djendov написа:
3-членно семейство - 1000-1500лв на година за изгребна. Това със 100-те лева е грешка, или къщата се ползва 3 дни в месеца.
Уточнете за кой район в Бг е тази цена.
Защото в шопско 12м3 лайнарка взима 25 лв на курс :!:

П.П. Няма грешка. 100 лв за година за 3 бани, 3 тоалетни и 2 кухни. 365 дни в годината, 5-6 членно семейство. Не мога да кажа колко м3 вода се изразходва, защото съм разведен със Соф. вод. :supz:
preslav - майстор
шоп написа:
Уточнете за кой район в Бг е тази цена.
Защото в шопско 12м3 лайнарка взима 25 лв на курс :!:

П.П. Няма грешка. 100 лв за година за 3 бани, 3 тоалетни и 2 кухни. 365 дни в годината, 5-6 членно семейство. Не мога да кажа колко м3 вода се изразходва, защото съм разведен със Соф. вод. :supz:
Абсолютния минимум на разход на вода е 3 кубика на човек на месец - при мен от години разхода е 5 кубика на човек.
djendov - специалист
Във Варна е 100-150 лв според района за 12 м3, ама често не я пълнят до горе.
Какви са тея 25лв на курс, направо ме разби. За 25 лв даже бусче тип Форд Транзит няма да дойде до парцела при нас..
nikolson - майстор
шоп написа:
Защото в шопско 12м3 лайнарка взима 25 лв на курс
Съжалявам, че чак сега стана въпрос за цена в София. Ама, или Челопечене/Кремиковци не е шопско, или съм се минал да прекарвам 150 метра да се свържа с мръсен канал. :?
kr1100 - майстор
djendov написа:
Имате бол пари плащате. Направете си кооперация за мръсен канал и действайте.
Кооперация над 60 човека = мръсен канал ф350 мм + вода ф 160 мм 5500лв. В тази сума е и проекта от 470 лв. Трудно е проектирането поради денивелацията. При копаенето най-голям проблем са кабелите и водопр. тръби от старо време ненасени в скиците.
шоп - майстор
djendov написа:
Във Варна е 100-150 лв според района за 12 м3, ама често не я пълнят до горе.
Какви са тея 25лв на курс, направо ме разби. За 25 лв даже бусче тип Форд Транзит няма да дойде до парцела при нас..
Ами пазарна икономика :-D
От нас ( асфалтова улица 8м широка ) до регулираното място за извозване е 2,5км. Няма денивелация, няма дървета, тесни улици, сокаци и склонове.
Колко да струва?
Конкуренцията е голяма. За запознатите ако се завъртите из площадите на Казичене, Кривина, Бусманци, Панчарево, Лозен, Герман, Горубляне, Чепинци, Ликорско, Вояняговци, Мрамор, Требич...да не продължавам.. ще видите да чакат клиенти по 1-2-3 вакумки.
Каналите за изхвърляне към пречиствателна станция Кубратово са много близко и в концентрична окржност.

Сега ако във Варна вакумка трябва да се катери по черни, тесни и стръмни пътища може и повече от 150 лв да вземе. Конкретика и свободен пазар:-)

Тема "Изграждане на изгребна яма- проблем подпочвени води" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: