Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Andri01 - майстор
На входа на на къщата: тройник,,2бр. магнетвентили / от воводпровода и хидрофора/,2бр. пресостати / или един диференциален/,и те управляват МВ-те! Преди тях обаче,както те посъветваха : кранове-за отсичане при нужда! Това е лесно за изпълнение и от парична гледна точка! Успех!:)
ivanovbg - майстор
Andri01 магнетвентилите не стават за възвратни клапани. Пробвай да свържеш обратно на стрелката и чакай да спре :wink:
Andri01 - майстор
За чий ще слага възвратни клапани?? МВ ,заедно с управлението са за това,да не допуснат смесване на двата потока! Е,зависи и от изпълнението! Ако е направено с "двете леви" ,тогава и 5 обратни клапана ,няма да свършат работа!! А между впрочем има и двупосочни МВ,но това вече е друг въпрос.
ivanovbg - майстор
Ще ти обясня за да си малко поне наясно. Налягането по посока на движение на флуида държи затворен магнетвинтила. През една малка дупчица отпушвана от клапан това налягане пада и той отваря. Сам си отговори на въпроса какво става като спре водата от градската/селската мрежа.

Нищо лично, но давай съвети само ако си сигурен, че знаеш нещо как работи.

:partyman:
Andri01 - майстор
Знам много добре устройството на МВ! Това ми е занаята! Както писах по горе,има и такива с директно действие! http://www.bing.com/images/search?q=%D0 ... id=JN.%2bR
Има френски такива,мисля ,че бях тип ELV.
ivanovbg - майстор
И според теб този тип стават за водопровод? :?

Дебита колко му е? Човека иска и да се къпе и ... :lol: :lol: :lol: :lol:

Andri01 - майстор
Айде сега,гевезелъци! Искал бил да се къпи! А иначе - работил съм с такъв с вход/изход 3/4", морска вода! А има и 1/2" . Водят се МВ с директно действие.
hidrazin - майстор
Разбира се че има МВ които искат и които не искат минимално входно налягане.
Само дето в дадения случай използването им е оправдано ако си ги откраднал, подарили, "намерил" ...
Сега Andri01 ще бъде така любезен ни обясни колко струват два МВ 3/4 без минимално налягане.
Нека сложи и цена на един диференциален пресостат. :lol:
http://www.water-technic.com/magnet-ven ... quot-p520/
Andri01 - майстор
"Сухо дупе риба не яде"! Ако вземем да калкулираме цените...най добре да живеем в землянки! По тази логика най-добре да се направи системата само с 2 крана. А иначе-целия спор беше,дали има или няма такива МВ. Айде,че рЪкията се стопли! :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
Само мерене на пешки виждам :wink: . Една възвратна клапа за 10лв и един пресостат за 20лв вършат всичката работа по автоматизацията на процеса на превключване водопровод/хидрофор :)

Тема "Хидрофор и градски водопровод" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: