• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Тани - модератор
И защо са необходими всичките тези гимнастики? Като не искаш пресостата на помпата да ти я изключва докато поливаш - ами игнорирай го! От програматора за поливане, освен към клапаните, подай ток и на едно реле, което да ти шунтира пресостата. Така помпата ще работи непрекъснато докато поливаш. При положение че дебита при поливане ти е един и същ, няма как да има промени в налягането докато се къпеш или се миеш, затова не ти е необходим и регулатор на налягане. Можеш да се разминеш само с едно реленце и няколко метра тънък кабел, ако монтираш релето близо до пресостата. :supz:
iva6ki - специалист
Незнам колегата каква площ полива но моя хидрофор Einhell BG-WW 636, 600W така си работи от
две години и не е изгорял при 100квм. поливна площ, басейн 2,5куб на 2 седмици
пак от хидрофорчето и две чешми. Има различни класове двигатели и тези така работят.
Провери си налягането на съда да е 1,5 атм. и пресостата дали отваря коректно и си свиркай

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (54.92 KиБ) Видяна 1608 пъти
Тани - модератор
Наистина ли включва по 4 пъти в минута по за 10 секунди с 5 секундни почивки и смяташ това за нормално :shock: :shock: :shock: ? По колко часа поливаш в този режим :? ?
iva6ki - специалист
Имах предвид че дебита като е малък като източи балона се вкл. ако смогва да го пълни
и да изкл. помпата се вкл. често ама чак 4 пъти в минута не, по скоро до 2 пъти.Ако е голям дебита помпата не
изкл. всичко зависи от дебита към момента на ползване. :wink:
borkata3000 - специалист
Тани написа:
И защо са необходими всичките тези гимнастики? Като не искаш пресостата на помпата да ти я изключва докато поливаш - ами игнорирай го! От програматора за поливане, освен към клапаните, подай ток и на едно реле, което да ти шунтира пресостата. Така помпата ще работи непрекъснато докато поливаш. При положение че дебита при поливане ти е един и същ, няма как да има промени в налягането докато се къпеш или се миеш, затова не ти е необходим и регулатор на налягане. Можеш да се разминеш само с едно реленце и няколко метра тънък кабел, ако монтираш релето близо до пресостата. :supz:
На поливните маркучи им дават 1.5 бара, аз ги надувам до 2.5, за да може дебита да е с много малка разлика при първата и последната капка (разстоянието на маркуча е 2х65 м.). И тъй като незнам каква е зависимостта налягане-дебит, си мисля, че ако помпата не изключи, маркуча ще експлоадира. :? Друго, което ме притеснява е, ако на мен ми трябва 1 куб.м. вода на час, а помпата дава 3, какво ще се случи в маркуча и помпата, като не може да си изхвърли цялата вода, която ще дръпне от сондажа? :?
шоп - майстор
Помпата ти дава 3 м2 на час мерено при идеални условия. В зависимост от колко метра засмуква, колко нагнетява и какво е съпротивлението на нагнетатаелната линия имаш реалният дебит.
  • 1
  • 2

Тема "(направи си сам) допълнителен разшир. съд към хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: