Andri01 написа:Слагаш пресостат след водомера,той ти затваря магнет вентил на линията на бидона,когато нямаш входно налягане.Обаче за целта ще ти трябва невъзвратен клапан също след водомера,и след пресостата.На чертежа: вертикалата след водомера,първо тройник с пресостата и по надолу обратния клапан. А другото: хидрофора пак си черпи от бидона и пълни хоризонталната тръба.Това с магнет вентила и на мен ми хрумна, ще го драсна вечерта, той трябва да е нормално отворен нали ?
Той ще взема разрешение за работа също от пресостата т.е.-като нямаш външно налягане.
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
vsterev
- специалист
34 мнения в "хидрофор"
може ли някой да ми даде съвет каква хидрофорна помпа да закупя за да захраня капково напояване на 3дк овощна градина(мощност и обем на резервоар).Имам овощна градина 3 дек с около 350 дъвета ,100бр лози и 2 оранжерий (по30кв.м)имам изградено капково напояване кето е захранено от канализацията но лятото няма вода много често .Имам кладенец в които има вода в изобилие имам и обикновенна помпа ВИДА 5 но тя не може да захрани капковото .Кладенеца е дълбок 22м има около 4 м вода която не се свършва.От кладенеца до последната точка на капковото разстоянието е 130 метра ,а водният стълб ще е около 18 метра от помпата до върха на кладенеца Моля дайте съвет каква хидрофорна помпа ще може да захрани това капково .
s_s1
- специалист
В къщата в която живея през лятото понеже крадат вода и напояват, налягането в мрежата пада и вода има само на приземния етаж. Това лято монтирах хидрофор, който смуче директно от мрежата и създава налягане, когато то липсва. Но много рядко се случва и съвсем да няма вода. Тогава ще унищожа помпата на хидрофра. Замислих се да сложа защита "нулев дебит", но понеже съм предвидил и монтирал съд 1 м3 на който ще сложа пълначка с електрически ключ по ниво на водата, може ли някой да ми подскаже от къде и каква арматура да сложа /автоматика и вентили с ел. задвижка/, така че като спре водата автоматично да превключва от резервен съд /казан, бидон/ и когато се появи вода в мрежата пак да черпи от водопровода?
Andri01
- майстор
Пресостат на водопровода,който да управлява магнет вентил към съда.Обратен клапан след пресостата и това е. Само магнет вентила трябва да са отваря при 0-во налягане/ т.е. толкова е налягането в съда ти. Но ако винаги водата минава през хидрофора,може и обикновен МВ,т.е. който се отваря при наличие на входно налягане ,след подаване на ел.сигнал.
s_s1
- специалист
Andri01 написа:Пресостат на водопровода,който да управлява магнет вентил към съда.Обратен клапан след пресостата и това е. Само магнет вентила трябва да са отваря при 0-во налягане/ т.е. толкова е налягането в съда ти. Но ако винаги водата минава през хидрофора,може и обикновен МВ,т.е. който се отваря при наличие на входно налягане ,след подаване на ел.сигнал.Може ли да ми дадете линкове към тези части, че в единствения сайт с магнет вентили на който попаднах вентилите бяха по-скъпи от хидрофора ми.
А какво е "МВ,т.е."?
Andri01
- майстор
http://www.water-technic.com/pompi-i-si ... oleri-c74/ - линк за пресостати
http://www.thermoeconomic.com/termo-teh ... ntili-c16/ - магнет вентили
Обратни клапани-има ги навсякъде в железарските магазини.
"МВт.е." - магнет вентил,то ест : обикновен, нормално затворен,отварящ се при подаване на напрежение на бобината.
http://www.thermoeconomic.com/termo-teh ... ntili-c16/ - магнет вентили
Обратни клапани-има ги навсякъде в железарските магазини.
"МВт.е." - магнет вентил,то ест : обикновен, нормално затворен,отварящ се при подаване на напрежение на бобината.
s_s1
- специалист
Всичките тези пресостати действат при минимално налягане окло 1,2-1,5 бара. а на мен ми трябва когато водата във водопровода спре тогава да прехвърля системата на допълнителния съд. Сега когато налягането на водата падне под 1,5 бара включва помпата на хидрофора.
И за да стане това ми трябва някакъв вентил, който превключва /не само да отваря или затваря тръбопровод/ от водоподаване към съд с резервна вода. Тези 3-4 пътните вентили не вършат работа в моя случай защото никога не затварят напълно.
И за да стане това ми трябва някакъв вентил, който превключва /не само да отваря или затваря тръбопровод/ от водоподаване към съд с резервна вода. Тези 3-4 пътните вентили не вършат работа в моя случай защото никога не затварят напълно.
solar_entusiast
- специалист
Твоя проблем се решава с два пресостата, един възвратен клапан и поплавък.
Първия пресостат се слага преди възвратния клапан и следи налягането в мрежата. Когато падне примерно под 0,5 бара автоматично тръгва помпата.
Втория, като и всички потребители е след възвратния клапан и държи налягането в системата.
Линията за запълване е преди възвратния клапан и чрез поплавъка се поддържа нивото в съда. Като дебита на запълване трябва така да е отрегулиран, че да не срива налягането към потребителите. Може да стане чрез дросел или ръчен вентил.
Първия пресостат се слага преди възвратния клапан и следи налягането в мрежата. Когато падне примерно под 0,5 бара автоматично тръгва помпата.
Втория, като и всички потребители е след възвратния клапан и държи налягането в системата.
Линията за запълване е преди възвратния клапан и чрез поплавъка се поддържа нивото в съда. Като дебита на запълване трябва така да е отрегулиран, че да не срива налягането към потребителите. Може да стане чрез дросел или ръчен вентил.
s_s1
- специалист
solar_entusiast написа:Твоя проблем се решава с два пресостата, един възвратен клапан и поплавък.От къде мога да си купя пресостат, който се настройва на такива ниски налягания от 0,2-05, бара?
А как се превключва когато няма налягане във водопровода да превключи да черпи от резервната вода?
Тема "хидрофор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература