Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
lyubohar - майстор
Съжалявам,че не разбрах,че става въпрос за тръбата за канализацията.
С толкова кривки и ъгли ще е предпоставка за често задръстване.
Какви са размерите на помещението?Така както гледам дясната страна е към 90см.
Ако и другата е толкова се обезмисля цялото упражнение.Вратата на къде се отваря също е важно.
Освен това трябва да се докара и чиста вода за казанчето.
iliya_i - майстор
lyubohar написа:
Освен това трябва да се докара и чиста вода за казанчето.
За нея не пита, защото като гледам, как ще си прави канала, сигурно ще пусне меки връзки за бойлер (няколко свързани последователно, защото няма 3 метрови) долу по ръба между стената и пода. Все пак моноблока е по-красив от тази тоалетна чиния, която има. Другото е важно да е просто и лесно, а не красиво.
miroki - майстор
По-красив е. Не знам защо не правят и хубави самостоятелни чинии. Бих си взел нова и модерна.
Аз нямам моно блок, понеже автора на WC то у дома е решил, точно зад чинията да е водомера и ревизията за щранговете. Точно на мястото на казанчето на моноблока.
VLADO66 - майстор
Трябва да се има впредвид и да се спази наклона на оттичане.
LazarGanev - "Велик майстор"
От тези 3 колена ползвай само едното, а останалата част я направи от 2 ПВЦ колена на 45* и парче тръба между тях. От стената тръгваш с коляно на 45*, после тъба после пак коляно на 45* и стигаш до същата позиция на снимката, до която си стигнал само че с колена на 90*
ack - напреднал
В крайна сметка го направих с коляно на 90 градуса и една от меките връзки, която също е на 90 градуса спрямо отвора на чинията. Пробвах, оттича се добре, като ако има проблем в бъдеще мога да сменя коляното с дъга на 45 градуса. Налепих и нов гранитогрес, щото тоя хубавец, където я правил тоалетната е налепил първо чинията, а после около нея е налепил теракота.

Прикачен файл

IMG_2292.JPG
miroki - майстор
Чинията е била по-стара от теракота, за това е обиколил.
Едно време нямаше теракот, а мозайка, а стените с блажна боя :)
Добре си успял да я отлепиш поне, можеше да се разкърти всичко.
С какво я отлепя?
ack - напреднал
С един три или четириколограмов чук за нула време и видях сметката. А иначе майсторът на времето е слагал плочките и тоалетната по едно и също време, като понеже му е бил един от първите обекти и явно не е знаел че може да я лепне върху плочките. Сега налепих гранитогрес върху старите плочи, но видях много зор с пробиването на греса инплочките отдолу и накрая теглих една майна и залепих чинията без да слагам дюбели и винта. Дано издържи. Това не беше подходящо, но това имах под ръка.
Svetoslavoff1 - майстор
С прилично лепило що не, имам залепена тоалетна и вече 15-ина години никакъв проблем.
miroki - майстор
Аз също не слагам дюбелите.
Сипвам една кофа цимент от долу и го пльосвам.
Но, не съм слагал от 15 г.

Тема "Монтаж на моноблок странично на отходната тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: