• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
krasimr8607 - напреднал
течове няма и това ме притеснява че ще наводня ако постоянно държи 10 бара от магазина ме баламосват че тоя пресостат не изключвал трябвало да се сложи някакъв друг миханичен или нещо такова въобще не ги слушах понеже бях ядосан за тая глупост за 120 лева дето никаква работа не върши
Последна промяна от krasimr8607 на нед сеп 20, 2015 1:40 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Спокойно, няма да наводниш, преди това ще изгори помпата, защото тя се охлажда от дебита :-D . Носи го за рекламация
krasimr8607 - напреднал
не подлежи ли на някакви настройки
krasimr8607 - напреднал
Здравейте проблема с налягането е отстранен с регулатор http://aquapump.net/product/125 . Този проблем е оправен, но сега имам друг. Когато вляза в бянята и си настроя водата каквато я искам след малко налягането пада и водата става студена, след това се оправя пак. Помпата се включва на 1.5 бара, регулатога затваря на 5 бара. Има ли решения на този проблем?
MamaMy - майстор
Пич, нещо си в тотална грешка с тая система. Въобще не е ясно какви си ги натворил, но регулатора няма място в такава система. Викни някой който разбира, да огледа всичко и да види къде грешиш!
krasimr8607 - напреднал
Ами дойде един "майстор" (собственика на магазина) от кадето е закупено абсолютно всичко и го сложи. Нищо не каза за нередности. Взе парите и си тръгна. Кой ти е предполагал че ще имам такъв проблем. Утре ще направя една снимка на всичко как и каде е свързано и ще я споделя.
nilro - специалист
Този проблем с непостоянна топла вода имаше ли го преди поставянето на този ограничител?

Аз същия проблем си имам и без ораничител на налягането на два душа свързани с хидрофор и бойлери.
Според мен,обема вода или връзките,възвратния клапан или общо казано пътя на топлата вода през бойлера е с по-голямо съпротивление от студената вода
и при изключване на пресостата по високата зададена стойност на налягане/а това се случва когато се използва малко количество вода/,започва избутване на водата от балона,а на балона му е по-лесно да избутва студената и затова,може би се получават такива амлитуди на температурата на водата.

Тези дни ще вързвам и трети бойлер на тази система,но този път ще се опитам да мина без меки връзки-може и да помогне!
  • 1
  • 2

Тема "Помпа Wilo с пресостат Wilo" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: