Когто спреш водата от крана на водомера,в тръбите остава вода и налягане. А като спрат централно водата от ВИК ,тръбите започват да се източват на долу,макар и бавно и се вакуумират.така от възвратния клапан на бойлера тръгва и гореща вода. мисля,че това не е правилно/ и тука доста спорихме в една тема/ ,но...
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Andri01
- майстор
22 мнения в "Добър предпазен вентил и възвратен клапан за бойлер"
deianr
- специалист
Andri01, ако си спомниш темата - ще ми е интересно да прочета /търсих/.
Добре, в случая какво да правя? Очевидно клапанът работи при тестови условия. Но реално на практика не върши никаква работа, защото щом ВиК спрат водата /а напоследък нещо взеха да го правят често-често/, бойлерът малко по малко се изпразва ако в момента няма кой да врътне кранчето на входа на студената вода към бойлера.
ПП: Все още съм с пластмасовият клапан, за него говоря. По-добър клапан ще удържи ли на тягата, която се създава като долните етажи отварят чешмите с надеждата да потече?
ПП2: при положение, че водомерът е бил няколко пъти нагорещяван с вода от бойлера /от този тип е: http://markita.net/sites/default/files/ ... c06580.jpg /, според мен си отчита нормално, ама знам ли с каква точност. Тези за топла вода ли са или само за студена?
Добре, в случая какво да правя? Очевидно клапанът работи при тестови условия. Но реално на практика не върши никаква работа, защото щом ВиК спрат водата /а напоследък нещо взеха да го правят често-често/, бойлерът малко по малко се изпразва ако в момента няма кой да врътне кранчето на входа на студената вода към бойлера.
ПП: Все още съм с пластмасовият клапан, за него говоря. По-добър клапан ще удържи ли на тягата, която се създава като долните етажи отварят чешмите с надеждата да потече?
ПП2: при положение, че водомерът е бил няколко пъти нагорещяван с вода от бойлера /от този тип е: http://markita.net/sites/default/files/ ... c06580.jpg /, според мен си отчита нормално, ама знам ли с каква точност. Тези за топла вода ли са или само за студена?
kozl
- майстор
Каналски написа:По повод първият вече Стар въпрос. Аз успях преди година само до този модел по-добре направен да намеря/купя отКаналски знеш ли дали пружинките на този клапан са неръждаеми?
търговец продаващ STIEBEL ELTRON.
А и този няма лостче за промивка. Дали това е проблем голям

iliya_i
- майстор
Завито до край е на работното налягане. Нама какво да му регулираш. Преди 15+ години и на ЕЛДОМ слагаха подобни - с развиване, вместо лостче. Моят бойлер е с такъв. Развиваш докато протече, после завиваш до упор.
Естествено, че не е направен да задаваш по-голямо налягане, защото тогава всички които реват, че клапана им капел, познайте какво ще правят
Естествено, че не е направен да задаваш по-голямо налягане, защото тогава всички които реват, че клапана им капел, познайте какво ще правят

Тема "Добър предпазен вентил и възвратен клапан за бойлер" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература