Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Andri01 - майстор
Когто спреш водата от крана на водомера,в тръбите остава вода и налягане. А като спрат централно водата от ВИК ,тръбите започват да се източват на долу,макар и бавно и се вакуумират.така от възвратния клапан на бойлера тръгва и гореща вода. мисля,че това не е правилно/ и тука доста спорихме в една тема/ ,но...
krasi92 - майстор
Клапана не работи коректно за да връща обратно вода към захранващите тръби
deianr - специалист
Andri01, ако си спомниш темата - ще ми е интересно да прочета /търсих/.

Добре, в случая какво да правя? Очевидно клапанът работи при тестови условия. Но реално на практика не върши никаква работа, защото щом ВиК спрат водата /а напоследък нещо взеха да го правят често-често/, бойлерът малко по малко се изпразва ако в момента няма кой да врътне кранчето на входа на студената вода към бойлера.
ПП: Все още съм с пластмасовият клапан, за него говоря. По-добър клапан ще удържи ли на тягата, която се създава като долните етажи отварят чешмите с надеждата да потече?
ПП2: при положение, че водомерът е бил няколко пъти нагорещяван с вода от бойлера /от този тип е: http://markita.net/sites/default/files/ ... c06580.jpg /, според мен си отчита нормално, ама знам ли с каква точност. Тези за топла вода ли са или само за студена?
krasi92 - майстор
Възвратен клапан за солана инсталация според мен е добро решение.Водомера е за студена вода
Andri01 - майстор
denianr viewtopic.php?f=19&t=38497&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D0%BD+%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BD+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BB%D0%B5%D1%80&start=20
прегледай цялата тема.
kozl - майстор
Каналски написа:
По повод първият вече Стар въпрос. Аз успях преди година само до този модел по-добре направен да намеря/купя от
търговец продаващ STIEBEL ELTRON.
Изображение
Каналски знеш ли дали пружинките на този клапан са неръждаеми?
А и този няма лостче за промивка. Дали това е проблем голям :?
iliya_i - майстор
kozl написа:
А и този няма лостче за промивка. Дали това е проблем голям :?
Няма лостче, но има "кранче"за промивка - синьото се развива.
kozl - майстор
Дали е кранче или от там се регулира налягането на сработване на изпускателния клапан :?
И така да е то като намалиш налягането под това в мрежата и ще текне, но после трябва да се нагласява.
iliya_i - майстор
Завито до край е на работното налягане. Нама какво да му регулираш. Преди 15+ години и на ЕЛДОМ слагаха подобни - с развиване, вместо лостче. Моят бойлер е с такъв. Развиваш докато протече, после завиваш до упор.

Естествено, че не е направен да задаваш по-голямо налягане, защото тогава всички които реват, че клапана им капел, познайте какво ще правят :evil:
krasi92 - майстор
Естественно е че ще го натегнем да не капе ако може да се регулира и тя бомбата настроена и тиктака но пък важното е че сме отстранили теча от това омразно капещо чудо.

Тема "Добър предпазен вентил и възвратен клапан за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: