• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
miroki - майстор
Никога не съм бетонирал водопроводна тръба.
Ако може и ти недей. Сложи нещо върху нея и направи тунел за тръбата. Дори да можеш да я изтеглиш.
LazarGanev - "Велик майстор"
Това са хуморески - да изтеглиш ППР тръба в тунел. И дядо ми не е бетонирал никога такава тръба, но за нас това е ежедневие. Километри ППР тръби за водопровод и отопление сме оставили под замазки и мазилки, със или без изолация, няма никакъв проблем. Затова се правят изпитания. То ако тябваше навсякъде да се оставят канали :shock:
nikolovvd - майстор
napravisisdrug, гледай да не въртиш ПП фитинги и тръби докато ги вкарваш или изкарваш от накрайниците на поялника, за да не се получават подобни дефекти, ако самия фитинг не е дефектен!
Ограденото на снимката.
Прикачен файл:
Razrez prez tryba.jpg
Razrez prez tryba.jpg (56.71 KиБ) Видяна 2382 пъти
miroki - майстор
Е не съм запознат и не смея да дам съвет.
И аз съм слагал в затворената шахта. И под гипскартона под плочките. Но не съм бетонирал тръба и за това не смея да дам такъв съвет. Някой, ако го е правил и знае дали има проблем да сподели.
През бетон единствено съм прекарвал тръба със замазка в двата края. Но отвора е ест. по-голям.
В бетон съм виждал само кабелни гофри да слагат. Все пак не съм човек от строителството де.
Но предполагам повечето тръби за кухни са така в земята зазидани.
napravisisdrug - напреднал
Благодаря отново на всички за мненията!

Ще я тествам системата утре (майсторите ще ме изчакат да натоваря тръбите поне 24 часа).

Днес почти приключих с всичко, с изключение на два тройника, които трябва някак си да вкарам и запоя за една неподвижна (вкопана) тръба. Един майстор роднина ми каза за някакъв холендър, който се пои от двете страни а в средата се затяга, но нещо не мога да го открия в мрежата.

Дайте акъл, моля! :)
EDI - майстор
Има холендри, от едната страна се запоява, от другата се завива, ама не бих ти препоръчал да циментираш холендър в пода.
napravisisdrug - напреднал
Така и аз си помислих и днес разкъртих всичко около тръбите.
Утре ще ги лепя с един майстор (с обикновени тройници), че да съм си спокоен.

Благодаря отново на всички за съветите и мненията!
Hoвoceлckи - майстор
Ще се възползвам от паузата ... Тези снадки как ви се виждат? Има ли място за безпокойство?

Изображение
radius - майстор
Не че се вижда много, но някои са изхвърлили доста материал, което значи че или много е натискано, или са претоплени. Това означава, че може и вътрешно да има големи стеснения. Някои от връзките са доста несъосни. Но колеги ще кажат, че може и така, аз говоря за отклонения от предписанията и свързаните с това рискове.
Ако ги е правил "майстор" :axe:
Andri01 - майстор
Ляво-горе?? С каква цел е направено това:сложен извод за батерия? За към другата стая ли е?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Това добра ППР (PPR) спойка ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: