• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
sean-john - специалист
Решено е където ще се мъча на ръце,така и така имам лебедка ще и заваря два лоста,слагам я на шахтата и си навивам колкото ми трябва,има си и стопер да не връща.Благодаря на всички за бързите отговори. :partyman:
lov - майстор
hidrazin написа:
Не е 12 метра а 12 милиметра бре. :-D
:partyman:
Добре де виноват не съм сложил дзъркелите :lol: Пък все тая не е толкова много водата. Ама тая помпа освен да се заклинила че да ме помръдва чак толкова става интересно. На сондажа на колегата точно по тая причина я вадехме често. Нищо че основната дупка минава повечето време през скала постоянно падаха разни камъчета че направо я засипваха докато се обрушиха и очистиха стените. Та и неговата ме съмнява да я е в такова състояние.
А и колко да тежи всичкото има нема 50-60 кила барабар с водата в тръбата.Една голяма торба с цимент. Трябва да си хептен слаботелесен че да не можеш да я измъкнеш на ръце.
:partyman:
infomar
Да не се е заклещила някъде :? С някакво усилие и сам човек би трябвало да я повдигне поне.
sean-john - специалист
Аз греша...днес отидох да я пробвам пак и усетих какво става,но за всяко нещо си има първи път.Аз я надигам помпата но примерно 20-30см и тези 30 см не ми стигат да навия въжето на куката и аз се мъча да я извадя още....но това няма как да стане,защото за да я извадя трябва да изкъртя и тръбите,ако ме разбирате :lol: .Много съм прост,но се уча :lol:
Neno Er - специалист
Що не вземеш да я зарежеш тази помпа? Дупчи нова сонда и купи друга помпа. :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Изваждане на сондажна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: