• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
p.v.x - майстор
Друго е да ти покаже някой. :?

Пък нас вълците ни яли. :-D :rock: Ще си търсим италианец. :lol:
шоп - майстор
:-D
Масово в магазините режат тръбата както е на руло.

Като започнем монтажа, задължително първите 10 см от парчето трябва да го изправим на ръка за да е 100% прав участъка и да прережем със специалната ножица на тръба с ал. вложка. Дори на око тръбата да е права при сряза, ако предварително участъка на рязане не е изправен на ръка теча е сигурен на 50%.

Рязането става като срежем около 1/4 от тръбата и с кръгови движения на ножицата досрежем участъка. Така получаваме 100% перпендикулярен срез, което е предпоставка за добро и херметично уплътнение.

И накрая, задължително е използването на приспособлението за подвеждане и разширяване на среза за да не се преебът гумените О пръстени. Това приспособление се продава за 3-4 лв и си заслужава парите.

Зарягането на фитингите е нормално. След като системата достигне работно налягане и от някое съединение има просълзяване-притягаме.

Това ми казаха, това прявя и лично нямам проблеми.
p.v.x - майстор
шоп написа:
:

Това ми казаха, това прявя и лично нямам проблеми.
:prayer: :partyman:
fbr - майстор
шоп написа:
fbr, Продават ли се такива О пръстени?
О пръстени във всеки добре снабден железарски се намират всякакви размери, поне аз които съм виждал са в класьори по размери. Купувал съм и у нас имам доста от необходимите ми размери. Проблем при монтаж на неразглобяемите връзки може има, само ако не се ползва калибратор, и не се разшири тръбата, така че О-пръстена да влезе в тръбата без нараняване от среза на тръбата. Внимава ли се за тази подробност, неразглобяемите връзки стават вечни.
lov - майстор
Виждал съм комплекти О пръстени в този диапазон на размерите но никога не съм купувал щото ми хартисват от разни други ремонтни комплекти па и при двама майстори в една къща срамота да не изровиш нещо по куфарите.
Иначе основния проблем е при самото надяване да не се запретне пръстена. Ползването на дорник за калибриране на тръбата след отрязване е препоръчително. Кога имам повече връзки взимам на заем от един приятел едно професионално дорниче с острилка. Освен че калибрира тръбата я подрязва перпендикулярно но и прави едновременно вътрешна и външна фаска. По едно време се бян навил да си купя ама цената ме върна. А не е сложен и за направа само мерак да имаш.
Атакива проблемни връзки лекувам със термоустойчив силикон. Намазвам цилиндричната част обилно и надявям тръбата. Излишнотолеко с пръстче го оформям около връзката от външната страна и навивам гайката само на ръка без притягане. След 15-20 минути като стегне силикона стягям вече с ключ. Гарантирано не протичат повече. Дори същото нещо го правя превантивно на връзки на терсене място или ако са скрити за презастраховане.
hasko100
Благодаря за съветите, ще се пробвам, ако не успея ще викам майстор.А може ли да ползвам друг начин на свързване с бойлера.Мека връзка става ли?.Четох за лепило Локтайт 577, дават го за уплътняване на резби.Някой пробвал ли е? :partyman:
шоп - майстор
Бойлера може да го вържеш и с неръждаеми тръби от гофрирана неръждавейка.
lov - майстор
Лепилото си е за резбови съединениа и няма работа там където се уплътнава с еластични материали.
  • 1
  • 2

Тема "Отоплителна инсталация с досаден теч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: