• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Иванвас - специалист
Ама замазката по-трудно се кърти :-D Но избрал този начин, щото ще пуска и тръбите за вода в този канал.
Точно това ми бе замисъла - така и така правя канал за чистата вода, реших, че е удачно през готовия канал да мине и канализацията за мивката.
А замазката се кърти ужасно трудно, има пласт бетон, 2-3 см мозайка и най-отгоре силна циментова замазка от едновремешния цимент.
В крайна сметка както съм го направил ще имали проблеми??? Не ми се кърти още пода, но ако е нужно ще запретна ръкави...
Другото което ме притеснява е наклоните на тръбите. Надявам се специалистите да се ориентират за наклона по нивелите. За по-точна представа давам дължините на тръбите.
Изображение
Изображение
montoya - майстор
Екстра са наклоните. Аз единствено бих махнал Ф32 от мивката и си го бих извел на Ф50. Все пак не всички сифони са Ф32, може да сложиш и Ф40 примерно. Коляното го режеш после с един лист ножовка плътно до плочката и нито се вижда, нито нищо, а може и по голям сифон да си сложиш
jekasus - майстор
montoya написа:
Коляното го режеш после с един лист ножовка плътно до плочката и нито се вижда, нито нищо,
И мажем връзката със силикон, не...против съм :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
Никакво рязане, никакво ф32. Стърчащия сантиметър остава в шкафа или зад ботуш/полуботуш
montoya - майстор
jekasus написа:
montoya написа:
Коляното го режеш после с един лист ножовка плътно до плочката и нито се вижда, нито нищо,
И мажем връзката със силикон, не...против съм :-D
Не мажеш нищо със силикон, има си прекрасни гумени преходи от 50 на 40 и на 32
  • 1
  • 2

Тема "Кажете да ли е правилно направена канализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: