Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
krasimr8607 - напреднал
ktamen написа:
Значи наистина е с асинхронен двигател. А контактор има ли? Как става пускането и?
Не няма. Пускането на помпата става чрез фабричните и компоненти (ключ,термична моторна защита и кондензатор) и WILO-HiControl 1
Тази защита преставлява нещо такова https://vikiwat.com/predpazitel-avtomat ... 50vac.html
LazarGanev - "Велик майстор"
krasimr8607 написа:
При положение че работи на 2 бара не виждам от какво ще се товари.
Помпата може да е натоварена повече на 1 бар, отколкото на 4 бара. Защо не притвориш малко крана на изхода, за да видиш дали няма да се подобри положението?
krasimr8607 - напреднал
LazarGanev написа:
krasimr8607 написа:
При положение че работи на 2 бара не виждам от какво ще се товари.
Помпата може да е натоварена повече на 1 бар, отколкото на 4 бара. Защо не притвориш малко крана на изхода, за да видиш дали няма да се подобри положението?
Защо да се товари повече на по-малко налягане? Утре ще пробвам да я карам на 4- 4,5 бара да проверя. Странното е че от скоро го прави това.
Ами това е високонапорна помпа, изчислена да работи на високо налягане (над 100 бара), нормално е да не се чувства добре при ниските налягания. За да работи добре иска напор на изхода
krasimr8607 - напреднал
LazarGanev написа:
Ами това е високонапорна помпа, изчислена да работи на високо налягане (над 100 бара), нормално е да не се чувства добре при ниските налягания. За да работи добре иска напор на изхода
Това не го знаех.
Пробвай и кажи резултата. Добре е да имаш манометър преди крана
krasimr8607 - напреднал
LazarGanev написа:
Пробвай и кажи резултата. Добре е да имаш манометър преди крана
имам на два единия е на HiControl-a, а другия и на механичния пресустат.Принципно на механичния ми пада до 2,5-3 бара, а на другия ми стой някаде около 7 бара
Не си писал на колко метра е потопена помпата?
krasimr8607 - напреднал
LazarGanev написа:
Не си писал на колко метра е потопена помпата?
На 32-33 метра.До доло е 35
А защо сте избрали помпа с толкова висок напор?

Тема "Проблем с потапяща помпа Wilo" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: