• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Dimicha - напреднал
mcm написа:
Следващият път сложи един памучен парцал на гайките и тогава ги хващай с ключа и развивай внимателно. Батерията пък как успя да я надереш, да не си я слагал на менгеме без подложки, слагай дъсчици или парцали, аз я слагам на една дъска, ако се наложи я застъпвам но през парцал, и развивам. Стягането го правя държейки я в ръце.
Ами щото завивах гайките първо с едни клещи гарги, обаче се разчекват и прехвърлят. После хванах с ттръбния ключ през парцал, даже през парче гюдерийка, обаче тръбният ключ е явно доста широк и понадра батерията, но здраве да е. В единия магазин ми казаха с раздвижен ключ най-добре. Иначе леглата отзад, да на шестограм са и с обратна резба. Развих ги без менгеме-застопорявам шестограма и въртя батерията, там голям проблем нямаше
mcm - специалист
Колега simplex, колегата говори за захващането на батерията към есовете, там не се развива с шестограм. Друга грешка която забелязвам в съветите ти е да оправяш свалените легла с пила, оправят се само с райбероване монтирани на батерията, с пила няма да можеш да шлайфаш хоризонтално в една равнина, или ще отнемеш прекалено много и няма да стават за нищо.
mcm - специалист
Колега, дойде ли време да сваляш леглото, пилата няма да го оправи, пробвал съм как ли не, най-добре става като купя нови легла и нови глави за смесителя, забравям какво е това смяна на гумичка. Вместо силиконово пръстенче, търси клингиритово, силиконовото има недостатъка понякога да изплюва при натягането. Как успяваш да спукаш гайките, да не би есовете да са посукани от тръбите, това няма как да го оправиш освен със зверско стягане. Ако челата на есовете са неравни, можеш да ги шлайфаш, за да легнат уплътненията по добре, това да разчиташ гумичките да оберат малка неравност го забрави и си вземи един райбер със ситни зъби.
mcm - специалист
"Мисля, че показах къде е шестограма. Леглото, както го наричаш ти се сваля с ключ шестограм. Не се напъва и наранява с обикновен тръбен ключ, клещи гарга или ключ гарга."

Хубаво го мислиш, но ако беше и прочел какво писа колегата нямаше да ми пишеш глупости, къде прочете че е свалял легло с тръбен ключ или клещи !!! Но за да не се затрудняваш ето:

"Ами щото завивах гайките първо с едни клещи гарги, обаче се разчекват и прехвърлят. После хванах с ттръбния ключ през парцал, даже през парче гюдерийка, обаче тръбният ключ е явно доста широк и понадра батерият"

Гайките за които говорим с него, са шайбите по твоему !!! Колегата и да иска няма как да захване с тръбен ключ леглата, няма къде !!!

Не само аз наричам частта легло:

http://www.tashev-galving.com/098+VDA+0 ... 0%B8%D1%8F

а ето ти и гайка:

http://stoichkovi.bg/products/product_details/3282
Dimicha - напреднал
На леглата подложих клингерит, такова намерих и струва ми се, че е по-добър вариант. Ии горещо препоръчвам да се сменят леглата. Ако не ме домързи, ще снимам едното, което демонтирах, все едно в киселина е киснато, така се е разяло. Никакво райбероване нямаше да го оправи. Колкото до главите (самите кранове) там от един водопроводчик научих следната тънкост. Развива се самата глава (вътре в нея има червяк с обратна резба). Зачистваме, цък малко свинска мас, раздвижваме, сменяме гумичката и няма нужда от нова глава. Ако искаме да сме по-модерни, сигурно може да се сложи някаква грес там, водоустойчива ала бала. Някой ще каже, че излишно се втеляваме, вместо да дадем по 2-3 лв за глава или 70-80 лв за батерия. Ноо човек не може все да сменя. А другото е, че точно в днешно време, новото, което купуваме е по-калпаво от старото. Сега обмислям да рефрешна батериите в банята, само че там има едни обръщатели...
mcm - специалист
Пробвай когато купуваш леглата, да купиш от същия производител и главите, резултата ново с ново е много по добър. Главите въпреки че са нови, отваряш и проверяваш дали има смазка, ако не, смазваш както си писал. Обръщателя е малко по особен, с 2 гумички е, веднъж ремонтирах и точни такива гумички не открих, затова в магазина и нов. Главата която го избутва нагоре надолу, има навика да клеясва. Пръскаш я със смазка и внимателно раздвижваш и развиваш, аз смених и нея заради износване. Достатъчно дълго време изкарва, не си струва да се опитвам да я възстановявам.
  • 1
  • 2

Тема "Легло смесител - правилен монтаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: