Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kozl - майстор
Най-вероятно 5-та.
Значи дигнали са ти мерника. Хидранта е част от уличната мрежа и задължение на експлоатационното дружество. Да ама кой строи, бъкан е с пари. Що да го не направи он, като дружеството пари нема за хидранти.
Може би пожарната е предписала на общината и общината чака некой като тебе.
Дори тука в София не съм наясно кое е на общината и кое на Софийска вода(ВиК). Стана въпрос, че каналите са на Софийска вода, а дъждоприемниците, които се вливат в канала, са на общината, защото били пътни съоръжения. Но какъв е статута и кой отговаря за пожарните хидранти не знам.
А за пожарните хидранти има отстояние и ако няма в обсега, трябва да се прави. Кой ще го прави - обичайно който строи.
gnt69 - майстор
Няма такова изискване. Да ти покажат къде го пише. Правиш си СВО то. На какво основание ще им ровиш в улицата. Проект ще има ли, и кой ще е възложител щото улицата е на общината.
kr1100 - майстор
ewgeny написа:

Къща ли се проектира що ли :? Коя група е строежа?
Jilishtna sgrada na 2 etaja, RZP 220 m2.[/quote]
Нямаш ли си собствен водоизточник ??? сондаж , кладенец/ . Аз така ги елиминирах
DundyTheCroc - майстор
А казаха ли ти по кой закон или наредба ти искат хидрант?
ewgeny - напреднал
kr1100 написа:
Нямаш ли си собствен водоизточник ??? сондаж , кладенец/ . Аз така ги елиминирах
Това е изискване от пожарникарите на съвета (най-вероятно)
DundyTheCroc написа:
А казаха ли ти по кой закон или наредба ти искат хидрант?
чл. 161, ал. 1 от Наредба Iз-1971 за СТПНОБП обн. ДВ 96/2009 изм. и доп. ДВ 2/2016
Pipo71987 - специалист
пон сеп 12, 2016 9:38 amewgeny написа:
Вкарах проектите в общината, и ми ги върнаха като една от причините е, че не е предвиден противопожарен хидрант. Голяма греда. Мен ли ще карат да го правя, аз ли ще го плащам? Селото е от около 300 човека
Колега изправен съм пред същият проблем,как разреши ти проблема можеш ли да ми кажеш
kozl - майстор
чет ное 26, 2020 6:01 pmPipo71987 написа:
пон сеп 12, 2016 9:38 amewgeny написа:
Вкарах проектите в общината, и ми ги върнаха като една от причините е, че не е предвиден противопожарен хидрант. Голяма греда. Мен ли ще карат да го правя, аз ли ще го плащам? Селото е от около 300 човека
Колега изправен съм пред същият проблем,как разреши ти проблема можеш ли да ми кажеш
А дано, ама надали
Последно активен: пет окт 20, 2017 8:23 am
Това от профила на ewgeny
zz_stefanov - майстор
Е, несправедливо е, но го искат да влезе в текущия проект за водоснабдяване на този който в момента е подал молба и ако в някакъв периметър (забравих какъв) няма изведен ПХ. Иначе няма да мине проекта.
Примерно при мен имаше и ми се размина, на друг през една пресечка му го включиха в сметката.
Та става така, едни плащат, други не плащат и то за нещо което е на улицата.
nikolov333 - майстор
Съгласуването на проекта е добре да се направи от "външна" надзорна фирма. Иначе при съгласуване в общината се получават такива проблеми.. :idea:
kozl - майстор
В проекта ти има ли външна връзка водопровод?
Последна промяна от kozl на пет ное 27, 2020 8:40 am, променено общо 2 пъти.

Тема "Карат ме да правя противопожарен хидрант" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: