Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
uphero - специалист
chapara написа:
Както и да се свърже , все ще е в средата на помещението :cool:
Това не никакъв проблем, място има.
uphero - специалист
Току що я монтирах.
Не се наложи да скъсявам тръбата, всичко пасна идеално. Само, се чудя дали не пренатегнах много болтовете, но това ще се разбере след време :lol:
Въпреки, че има гумичка мисля да сложа малко силикон, не мисля че ще е проблем?
Plamen_IM - помощник
Използвам темата за да не отварям нова. Единият болт на тоалетната чиния корозира и се скъса. Когато реших да развия другия и той се скъса. Преместих чинията за да разгледам положението(и да почистя). Оценката ми е, че няма да мога да извадя остатъците от болтовете от отворите. Реших да преместя чинията няколко сантиметра встрани и да пробия нови отвори за дюбели. Това добре, обаче е сложно положението отходната вода от тоалетната. Досега ползвах твърда връзка - два ексцентрика. При преместване на тоалетната те вече не са вариант. Проблемът е, че разстоянието между отвора на чинията и тръбата в стената е много малко - около 15 см. Във височина и настрани се разминават с около 5-6 см. Не намирам маншон, който да може да се извие така и на такава малка дистанция. Ако някой има съвет кой е най-добрия вариант за свързване - ще бъда благодарен.
Прикачен файл:
013.jpg
013.jpg (114.08 KиБ) Видяна 908 пъти
iliya_i - майстор
Две колена на по 45 градуса и си играеш с ъллите между тях, хводната и изходната тръба.
Изображение
kozl - майстор
Аз подобни случки ги оправих, като извадих дюбелите. Отворите се разшириха и новите дюбели залепих с лепило за анкери.
После се наложи да разпробия в сърцевината на пластамсовия дюбел с бургия с диаметъра без резбата, защото беше проникнала анкерираща смес.
И съм навил неръждаеми винтове, па да видим колко ще изкарат :?
chapara - майстор
пет ное 22, 2024 2:15 pmkozl написа:
Аз подобни случки ги оправих, като извадих дюбелите. Отворите се разшириха и новите дюбели залепих с лепило за анкери.
После се наложи да разпробия в сърцевината на пластамсовия дюбел с бургия с диаметъра без резбата, защото беше проникнала анкерираща смес.
И съм навил неръждаеми винтове, па да видим колко ще изкарат :?
Това е истинското решение👍+1
Plamen_IM - помощник
Временно решение, докато намеря подходящото. (Тоалетната не е фиксирана на окончателното място)
Прикачен файл:
1732552569640.jpg
chapara - майстор
,,Няма нищо по постоянно от временното."👍😁

Сега я обиколи с полиуретанов уплътнител да се залепи и си гледай кефа😉
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт ное 26, 2024 9:55 amchapara написа:
,,Няма нищо по постоянно от временното."👍😁

Сега я обиколи с полиуретанов уплътнител да се залепи и си гледай кефа😉
:supz:
Plamen_IM - помощник