• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
marian1 - майстор
м да... добро предложение... бях го забравил, а то довежда всички злини, дозатягане на кранчетата и премачкване на уплътненията, от там теч ...
veneta_123 - напреднал
radius написа:
След описанията, смятам че или леглата са с язви и трябва да се райбероват или сменят с нови.
Ако се оттича на капки е много вероятно гумения пръстен в основата на чучура да трябва да се подмени, защото от там взима въздух, а отпред изтича водата събрана в чучура.
За да сменя гумения пръстен на чучура трябва да го развъртя в основата ли? А гумен пръстен купува ли се? Може би трябва да добавя, че водата в региона е много варовита.
veneta_123 - напреднал
radius написа:
След описанията, смятам че или леглата са с язви и трябва да се райбероват или сменят с нови.
Ако се оттича на капки е много вероятно гумения пръстен в основата на чучура да трябва да се подмени, защото от там взима въздух, а отпред изтича водата събрана в чучура.
За да сменя гумения пръстен на чучура трябва да го развъртя в основата ли? А гумен пръстен купува ли се? Може би трябва да добавя, че водата в региона е много варовита.
rado_ev - специалист
Задължително сменете тези легла на батерията. В тях има вече образувани каналчета и каквито нови патрони да слагате все ще си тече. Тези легла се сменят след като се свали батерията. Развиват се с шестограм, като са с лява резба. Трябва да отидете с тях в магазина, като ги купувате, защото са много модели. На тях трябва да има гумени "О" пръстенчета.
Относно варианта за промяна в присъединителния размер има начин, но не е естетически издържан. За разлика от това функционално няма грешка. :) Правил съм го вкъщи преди 15години и още си работи. Та какво направих аз.
Понеже старите ексцентрици бяха замазани неможах да ги развия. Като свалих батерията на тях навих по един преход-муфа от 3/4" на 1/2". След тези преходи навих новите ексцентрици и с тях докарах размера на новата батерия. Трябваше да намаля развера от 160мм. на 150мм. Имах достатъчно място напред за да си тече водата в мивката след изнасянето на новата батерия. :) Да пожелая бързо решение на проблема!
https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D ... buifJPjwrM:
Това е прехода
lov - майстор
Тъй като не показа снимка, а доста от майсторята дето са се разбягали още ме гложди едно съмнение да не е батерията от по старите модели. На тях холендровата гайка не е на смесителната батерия, а е завита към водопровода. Развива се със специален ключ който се вкарва вътре в нипела държаш холенсровата гайка. И тогава няма сменяеми легла. Те са си към отливката и като заминат се сменя цялата. Все не ми се вярва че е попадала на все пишман водопроводчици и да не могат да намерят подходящи по размер ексцентрици.
veneta_123 - напреднал
lov написа:
Тъй като не показа снимка, а доста от майсторята дето са се разбягали още ме гложди едно съмнение да не е батерията от по старите модели. На тях холендровата гайка не е на смесителната батерия, а е завита към водопровода. Развива се със специален ключ който се вкарва вътре в нипела държаш холенсровата гайка. И тогава няма сменяеми легла. Те са си към отливката и като заминат се сменя цялата. Все не ми се вярва че е попадала на все пишман водопроводчици и да не могат да намерят подходящи по размер ексцентрици.
Днес, когато се прибера ще снимам батерията.
Frysco - специалист
Зор си е в Горски извор с майсторите. Аз изобщо се отказах да търся ВиК майстори и ще си правя водопровода в банята самичък.Ако задобрея достатъчно, мога да окажа съдействие, но съм си аджамия още...
Като гледам обаче откога е темата, май проблема е отстранен?
krasi92 - майстор
Сигурно още не се е прибрала иначе щеше да снима батерията :supz: :supz: :supz:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем със смяна на батерия за чешма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: