Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
bisserk - помощник
Някакъв вид пресфитинг. Накрайниците са метални, а черната свръзка е пластмасова.
Чираче - майстор
А може ли снимка от близко разстояние
bisserk - помощник
Да, разбира се. Ето:
Прикачен файл:
IMG_20180119_115000.jpg
IMG_20180119_115000.jpg (97.69 KиБ) Видяна 1509 пъти
Чираче - майстор
Благодаря, но нямах в предвид такова свързване. Според мен тая черна пластмасова втулка е рискова - може да омекне от температурата и е местно съпротивление с по-малък вътрешен диаметър. Има свързващи елементи, които имат в двата края резба, и тръбите се свързват чрез метална вложка и се стягат с холендрова гайка. По начина, както се стягат тръбите към радиатора. Накарай майстора да го направи така, както съм описал. За да нямаш проблеми във времето.
ESPACE - майстор
Нищо няма да омекне, никакво критично хидравлично съпротивление не оказва. Не го слушай тоя с неговите резбови връзки, далеч е от истината.
Чираче - майстор
ESPACE написа:
. Не го слушай тоя с неговите резбови връзки, далеч е от истината.
Жив и здрав!
radius - майстор
Оригиналните фитинги за тези тръби, които и питащия е ползвал преди фала, също влизат вътрешно и са бая тесни. Не мога да си спомня но май за ф16 беше 8мм вътрешния на вложката.
Чираче - майстор
Имах в предвид ето това

или това

Със сигурност няма да даде дефект, пък... няма значение, че не разбирам. :lol:

Прикачен файл

20100202125759[1].jpg
20100202125759[1].jpg (51.8 KиБ) Видяна 1460 пъти

Прикачен файл

vryzka-prava-za-tryba-s-aluminieva-vlojka-dvustranna-rezba-800x800[1].jpg
vryzka-prava-za-tryba-s-aluminieva-vlojka-dvustranna-rezba-800x800[1].jpg (89.36 KиБ) Видяна 1461 пъти
Последна промяна от Чираче на пет яну 19, 2018 3:50 pm, променено общо 1 път.
radius - майстор
Е да де, точно на това бронзовата част и виж вътрешното фи.
Плюс това тези връзки не се замазват, защото разчитат на гумени О-пръстени и някой ден прокапват. Прес-фитингите са по-надеждни в това отношение.
bisserk - помощник
Да, и мен така ме консултираха, че холендерните фитинги с резба не се препоръчват за скрит монтаж.

Иначе по-подробна информация за този тип фитинг открих на този руски сайт:
https://www.duim24.ru/catalog/mufta_pre ... nco_16x16/

П.П. Фитингът е PVDF прес фитинг HENCO (белгийски).
polyvinylidene difluoride (PVDF)

Тема "Възможен ремонт на сцепена тръба с алуминиева вложка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: