Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
chapara - майстор
Аз лично бих изяснил причината на теча, дори и бойлера да си замине, и тогава НОВ. Без да се счита за реклама аз съм с бойлер неръждавейка на "Светлю Шишков", по дебела неръждавейка от стандартната.
miroki - майстор
Този модел бойлер се предлагаше преди повече от 10 -12 г. Така, че е повечко. Най-вероятно на 14-15г. Освен, ако не е стоял твърде дълго някъде.
prascho - майстор
Има ли как да определя мястото на пробив :? Ако е цял изтеглен цилиндър от неръждаемата стомана, то тогава заварката трябва да е на дъното и тавана. Ако го източа и сваля нагревателя ще има отвор от 8-10см през който да подпъхна ръка и да намажа долния ръб с уплътнител...., като този /или някой, който издържа на висока температура и вода/

http://www.ceresit.bg/bg/products/tilin ... extec.html

Това, че е капсулован от една страна е добре, щото към електрическите части и нагревателя не може да проникне вода, но от друга има само тези два отворя на дъното за захват на капака и няма как да се прецени от къде тече...

По този начин опасно ли е да се ползва, ако се изолират и отдалечат от двата отвора електрическите части. Вярно ще капе, но предполагам може да издържи 6-12 месеца :roll: . Ще го пускаме само вечер за къпане..
plamen6703 - майстор
Ако е за мазане може и с друг уплътнител да го намажеш, ефекта ще е само едното мазане и бъхтене, но пък се води уплътняване на времето и за хора без работа си е вид занимавка :wink: :partyman:
fbr - майстор
Заварките са по двете дъна и надлъжно по височината на цилиндъра. Няма как да стигнеш до мястото на пробива, без да разпориш външната обвивка, и изстържеш всичката полиуретанова пяна. Сещаш се че оттам нататък вече нямаш свестен бойлер. Той Шопа ги купува, ама не си ги слага в банята.
zdravcho - специалист
От новите бойлери (разбирайте последните 15г.+) не съм разкоствал. Едно време на стария елдомски, си спомням поне веднъж, ако не и два с бащата сме му сменяли водосъдържателя. Ама изолацията беше със стъклена вата. Лашкаш 4 болта и с подръпване излиза. Остава си оформено от ватата място в което се натиква новия водосъдържател и по обратния ред на стената. Ама на новите полиуретановата пяна директно върху водосъдържателя ли се слага? Само питам, че ми стана интересно. Ако балона е обвит в нещо - някакъв найлон, хартия... така че да не залепва пяната за него би било лесно да се извади. Ама те и производителите нямат файда от такива манипулации. Както каза някой - то бойлера е повече консуматив, от колкото дългосрочна инвестиция... Май нов ще е правилното и по-безболезнено решение.
EDI - майстор
Директно се запенва.Само с рязане и то със зор става ваденето, но после иска прекомерна играчка за нова изолация.Ако дупката не е някъде около дъното или капака, където да се среже малко, файдата започва да се губи за ремонт.Та по-лесно е нов за 200 лева, а стария отива за барбекю. :partyman:
prascho - майстор
Привет,

Говорих със сервиза на „Елдом” и казаха, че не извършват услуга заварка на неръждаем водосъдържател... Новите им бойлери пък са само с 5г пълна гаранция, дори и неръждавейките.. Някъде в нета четох цена от 180лв за заварка...

Гледам по магазините някакви „Тедан”, които са неръждавейки на по-ниска цена пък и с 10г гаранция.

„Декамекс” пък ми обадиха цена от 540лв за техния 80л бойлер от неръждаема стомана.

Гаранцията се превръща в определяща, ако има добра сервизна база и адекватни гаранционни условия.

А иначе по хипермаркетите има бойлери на „Елдом, Теси, Аристон, Горене” до 300лв.

Та общо взето и да имаш голям избор не е добре..
miroki - майстор
За 10 г. си вземи ръждавейка. И те изкарват толкова.
prascho - майстор
Кой материал е за предпочитане при изолация на бойлер - мергелна вата, К flex изолация или пяната? Сухият нагревател за предпочитане ли е пред стандартния?

Тема "Бойлер Елдом повреда?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: