ср юни 03, 2020 8:51 pmшоп написа:Ами това си е твое правоср юни 03, 2020 7:31 pmLazarGanev написа: Смукателната част е добре да е ф32, а след помпата ф25.Аз не съм съгласен, не е нужно да се дроселира изобщо.

ср юни 03, 2020 8:51 pmшоп написа:Ами това си е твое правоср юни 03, 2020 7:31 pmLazarGanev написа: Смукателната част е добре да е ф32, а след помпата ф25.Аз не съм съгласен, не е нужно да се дроселира изобщо.
ср юни 03, 2020 9:18 pmLazarGanev написа: Ами това си е твое правоБлагодря . Значи ще гледам на манометърана колко включва и примерно ако включи на 2бар.ще наглася налягането на балона на 1.8 бар. Това го разбрах . Тръбите вече са купени и монтирани ,като без да изкам донякъде съм спазил правилото на изхода да е с по малък диаметър . А тръбата която е след изхода е и заровена на 50см под земята, като общата дълнина на трасето е 48м.под земята и 6.3м вертикално в шахтата . Варианта ако трябва да намалям диаметъра на ф25 е само няколко метра след помпата и после пак си минава на ф32 .. Смукателната част обикновено се прави от ППР, а нагнетателната - от ПЕ. Ако двете тръби са ф32, то се получава така, че светлото сечение на входа е по-малко от това на изхода на помпата, заради дебелите стени на ППР тръбите и кавитацията е сигурна! Максималния дебит на помпата е 3 кубика, който спокойно може да бъде осигурен и през тръба ф20, тъй че и ф40 да сложиш, дебитът ще е пак толкова. Напорната помпа работи много по-спокойно със съпротивление на изхода
ср юни 03, 2020 3:42 pmmaxuel82 написа: Извадих хидрофора и му подавам вода от бидон .Тругва но все едно има нещо при турбината и от време на време се чува едно притропване . Ще сваля капака на турбината да видя какво е положението .Майната и на гаранцията .Какво значи тръгва
ср юни 03, 2020 9:41 pmLazarGanev написа: Налягането на въздуха трябва да е мааалко по-малко от налягането при което включва помпата, т.е. 1,5 бара е добреИма логика
чет юни 04, 2020 7:28 amsvilenotnisovo написа: Имал съм подобни мъки с хидрофор. Два дена си играхме с колегата да обезвъздушаваме, да вадим смукател, сменяме клапани. Накрая я върнахме - оказа се спукан ежектор. Поне така отговориха от сервиза. Новата помпа тръгна от раз.AUTOJET 100 B-A е свързана с едина смукателна тръба и няма инжектор в комплекта.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: