• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
nautilus33 - майстор
ср яну 27, 2021 10:38 pml0v написа:
К'ва друга тръба бе морски. Нали ще имаш пералня там и извод за мръсната вода. В место коляно дето ще го изкараш от стената на нея слагаш едно Y и в едното вкарваш меката тръба с подходящ маншон и го замазваш. Другото си остава за пералнята. А тръбата си я гъни по стената и си я закарай на където искаш. Горния край го изкарваш около педя нивото на клапана. Края му после си го гънеш да застане под чучура на клапана под напрежение че да опира в него и толкова. К'во сложно та не разбра
Сега вече ми стана ясно. Представях си го другояче.
Чапар, мерси за линка.
l0v - специалист
Сифончето да не го завреш на средата под пералнята. Най добрия вариант е да пред люка на пералнята. Може леко даже да го застъпва. Така имаш постоянен достъп до него и ако се наложи да му ливнеш и някоя кофа с вода да се измие. Защото колкото и да е добра клапата понякога има опасност да намирисва от канала. Отделно евентуално някакви течове от пералнята стават видими за да може да се реагира на време.
kozl - майстор
чет яну 28, 2021 8:46 pmnautilus33 написа:
ср яну 27, 2021 10:38 pml0v написа:
К'ва друга тръба бе морски. Нали ще имаш пералня там и извод за мръсната вода. В место коляно дето ще го изкараш от стената на нея слагаш едно Y и в едното вкарваш меката тръба с подходящ маншон и го замазваш. Другото си остава за пералнята. А тръбата си я гъни по стената и си я закарай на където искаш. Горния край го изкарваш около педя нивото на клапана. Края му после си го гънеш да застане под чучура на клапана под напрежение че да опира в него и толкова. К'во сложно та не разбра
Сега вече ми стана ясно. Представях си го другояче.
Чапар, мерси за линка.
А на мен ми мътно ко си цитирал и ко ти ясно :rolleyes:
Сифон от алумин не препоръчвам.
И гледай клапата да мое да се вади, за по-лесно почистване.
Щот купих сифон с клапа и питам продавача как се монтират чаркалъците. Оти на клапата има уплътнителен О пръстен и се чудех къде приляга :?
Ако го поставя към полипропиленовото тяло, то отгоре има рамка, в която стои решетката и тази рамка пречи в последствие да се извади клапата за почистване например. Ако клапата се постави на рамката, там пък нещо не добре се получава с уплътняването, щот е криво изработено или щот не е мислено за такъв монтаж :?
Калко ли ги мразят търговците такива като мене де задават неудобни въпроси :?
Ма имах случай дека плочкаджиите гепили на една буля водния затвор на Виегата сифоня и она :cry: мноо и смърди. Махам металната решетка и ко да вида - отдоле празно. А на мен ми не смърди, че преди неколко години ковидел, ни разбрал, нещо прекарал и още не мое ми се възстанови напълно смърдежа. Та са усещам само приятни миризми, неприятните съм ги заборавил как смърдът :roll:
Еле че се продават и само клапи за сифони, та го напълних с клапа за 50 кинта и хазайката потвърди, че спрел е да смърди. Ми скъпи са Виегите па HL-ите още по.
И на сино му пресъхваше водния затвор в тоалетната, че там сухо, нема душ. Обърнах магазините за ВК да тражим клапа за некакви полипропиленови сифони, дето веке ги не срещам по магазините, то тва като с ключа Мечта де :-D И преправих некаква такваз да стаа.
nautilus33 - майстор
Ще е встрани от пералнята. За да го пусна пред люка ще трябва доста чупки да правя чупки, а не ми се иска. Важното е да е в помещението, в случай, че потрябва.
#kozl, имах предвид, че ми стана явно lov какво има предвид. Макар че тръбата за пералнята съм я пуснал отвън, не е вкопана в стената, че е от половин тухла и като тръгна да къртя и падат и горните тухли, та се отказах да я вкопавам и я пуснах отвън.
ПП задължително ли е да казвам извода за мръсна на 60см от пода, или мога да го пусна на 30см и да направя чупка на самия маркуч от пералнята на височина 60см.
kozl - майстор
+1.
Требе чупката да прилича на U, като един от горните краища на U-то да е под височината на заустване в каналната тръба, която требе да е с по-големо сечение от маркуча, за да се гарантира свободно изтичане.
Колко по високо е U-то, толкова по-голема сигурност срещу миризми паради пресъхване и промените в налягането в канализацията.
nautilus33 - майстор
съб яну 30, 2021 9:11 amkozl написа:
+1.
...като един от горните краища на U-то да е под височината на заустване в каналната тръба...
Те това не ми стана ясно :) За U-то знам, по-скоро обърнато U. Само че, как един от крайщата да е под височината на заустване?

Както на снимката по-долу ще го направя като края на сивата тръба Ф32 ще е на около 30см от пода, а най-високата точна от гърбицата на маркуча ще е на 60см от пода.

Изображение
chapara - майстор
А ве пералнята е скачен съд с канала . Ако маруча е нисмо в пералната не може да се задържи вода, ще си изтича. Височината на у-то трябва да една идея над нивото на водата при пране. Ако е много високо тормози помпата за изхвърляне на водата.
  • 1
  • 2

Тема "Сифон в килера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: