Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
JAMESON - напреднал
Извинявам се за неточностите,но Tani наистина е запознат в подробности с обекта и проблемите ми.Намирам се в най-горна точка на населеното място и за капак на всичко през парцела ми минава главния захранващ водопровод на града.Не мисля ,че юе преча на съседите си,защото всички са доста под мен.Проблема е,че водонапорната станция е малко по-високо от мен и при по-слабо налягане или може би дебит(не съм запознат) при мен почти спира водата.
JAMESON - напреднал
Та все пак,ако някой може да даде идея за справяне с проблема ще съм благодарен!
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами досега получи две идеи - свързване на хидрофора директно към водопровода и през буферен съд. Не виждам твои въпроси без отговор. Освен това най-лесният начин да получиш отговор на всички въпроси, които те вълнуват е много лесен -спретваш нещо ТАКОВА и каниш Тани през някоя петъчна или съботна вечер! :) :prost:
JAMESON - напреднал
Е те тоя проблем ще го решиме най-бързо :lol: :prost:
Тани - модератор
Защо няма да стане? Обоснови се!
tinalex - специалист
Селският водопровод на вилата лятото е празен,а зимата е с малко налягане.Реших проблема по следния начин-един хидрофор,който лятно време ползва кладенеца и същия хидрофор зимно време тегли водата от селския водопровод.Аз също съм в горния край на водопровода и почти никога нямам налягане.Мисля че колегата може да реши проблема по същия начин.Тъй като ми трябва освен налягане и дебит,съм вързал последователно две помпи по 370вата.Дреме ми на ..... дали някой под мене няма вода-лятото няма вода,защото всички си поливат от отклонения преди водомерите.Това е масова практика по селата.Помпите бяха някакви китайски на примоция по 30лв,един механичен пресостат за 20лв,разширителен съд за42лв,възвратен клапан за 7лв,разклонител и манометър за 14лв и филтър с патрон за 42лв.Системата работи 3 години без проблем,като изключим едно леко замръзване-миналата зима.
Sof - специалист
При мене на село налягането също е ниско. Постоянно си има вода, но е с доста ниско налягане. Цялата водоснабдителна система в Селото е правено на гравитачен принцип.

За сега не ми е проблем, но принципно ако искам да вдигна налягането в системата, какво ми е нужно ?

При мене водата там е доста твърда. Интересно ми е как точно работят тези анти калциеви муфи и дали наистина са ефективни ?

Да кажат колегите които са ги пробвали. Някой пробвал ли ги е ?

Кажете как се разбира дали имам достатъчен дебит ? Сигурно има принципен тест- за колко време се пълни едикакъв си съд и тнт.

Тоест дали мога да мина само с хидрофор без допълнителен съд. Този съд по високо ли се слага -на тавана примерно или не е нужно да е високо ?
fore - майстор
Колеги за селска къща в която винаги има вода от водопровода, но всичко е гравитачно. Тоест има си що годе и налягане в чешмата, но ако се срещне съпротивление на пералня-клапани, тоалетно казанче, бойлер и тнт налягането пада чувствително.
Ако се пусне градинска чешма и топлата вода през бойлера изчезва почти.
Абе незнам дали и дебита е на ниво. Кухненската чешма -студената вода и външните чешми-имат дебит мисля- въртят по една пръскачка приметно.

Та може ли само хидрофор да вдигне налягането при мен ???
solar_entusiast - специалист
Може и с буферен резервоар, и без такъв.
Връзва се последователно в тръбопровода, но е нужно да се монтира и един възвратен клапан на напора.
fore - майстор
Обратният клапан преди хидрофора тоест ?
Като на бойлера ?
Идеята му е да не връща налягане назад в системата ли ?

А какви са тия мембрани и въздух в балона и как се пълни тоя въздух след примерно 5 години ?
Че имаше такова нещо.

Тема "ВЪПРОС ЗА ХИДРОФОР?????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: