Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
venci.ivanov22 - специалист
чет апр 21, 2022 4:57 pmkrasi92 написа:
Мирише на лекарства щото има арсен в нея. Занеси проба от сондата и ще ти кажат какво има вътре.
След празниците занасям
Че малко ме притеснява тая вода...
чет апр 21, 2022 7:59 aminfomar написа:
Водата до колкото разбирам от сондата влиза в резервоар и после по мивките.
Вземи проба от водата където излиза директно от сондата и провери дали и тя мирише така. Може проблемът да е в резервоара, ако не е почистван и дезинфекциран с години.
Чистен е скоро
Даже той не е стар 5 месеца
шоп - майстор
Всяка година, веднъж годишно нося водата от сондажа за пълен микробиологичен и химичен анализ. Гледам да е различен сезон за да може максимално да се обхванат всички външни фактори.
За съжаление последните години доста вдигнаха цените ( последната цена бе 174лв) но съм спокоен, защото съм изцяло на сондаж.
Slavov99 - специалист
пет апр 22, 2022 8:37 amшоп написа:
Всяка година, веднъж годишно нося водата от сондажа за пълен микробиологичен и химичен анализ. Гледам да е различен сезон за да може максимално да се обхванат всички външни фактори.
За съжаление последните години доста вдигнаха цените ( последната цена бе 174лв) но съм спокоен, защото съм изцяло на сондаж.
Моля дай контакти къде изследват
шоп - майстор
Във всяко РЗИ извършват тази услуга.
За София ползвам услугите на https://microbiolab-bg.com/%D0%BB%D0%B8%D0%BA/
пет апр 22, 2022 8:37 amшоп написа:
Доста е...
шоп - майстор
съб апр 23, 2022 12:39 pmvenci.ivanov22 написа:
Доста е...
Малко - много това е положението. Здравето на мен и на моето семейство е по-важно.
Софийска вода ми осигуравя вода с налягане 0,5 бара и това е единственото решение. Тя цената на 1м3 от водопровода стана златна, така, че накря като тегля чертата съм на икономия дори при калкулиране и на 1бр УВ лампа годишно.
съб апр 23, 2022 1:08 pmшоп написа:
съб апр 23, 2022 12:39 pmvenci.ivanov22 написа:
Доста е...
Малко - много това е положението. Здравето на мен и на моето семейство е по-важно.
Софийска вода ми осигуравя вода с налягане 0,5 бара и това е единственото решение. Тя цената на 1м3 от водопровода стана златна, така, че накря като тегля чертата съм на икономия дори при калкулиране и на 1бр УВ лампа годишно.
Пиете ли от тази вода?
шоп - майстор
Разбира се, тя като показатели е по-добра от тази във водопровода.
rulом - специалист
Баба и дядо на село умряха на по 85 и 87 г. а пиеха от геран със силно варовита вода. В нашата вила в която живеем, герана е на 30м. и водата не съм я изследвал, щото предишния собственик умря на 85 г. от цироза, а не от бактерии :cool:
Като цяло, герана го ползвам през резервоар 12 т. затова водата не я пием, но успешно се къпем, перем и мием чинии, а за пиене ползваме трапезна вода, на която не съм фен, защото не е нормално вода за пиене да има 2 г. трайност !!!.....То всъщност, аз вода почти не пия, затова и се примирих с трапезната за кафе, чай и др. подобни :)
Иначе, за мириса, хубаво е геран, сондаж и т.н. да се източват периодично, за да се подновява т.нар. Воден хоризонт ! Източете докрай сондажа, да се подмени водата......и при въжможност, източвайте постоянно това което не ползвате !

Тема "Водата от сондажа мирише на лекарства" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: