Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
hidrazin - майстор
Тук явно има много хора вярващи на гледачки, шамани, вещици, багетисти и други подобни измамници.
Ми щом толкова вярвате, намерете си багетист с гаранции.
Правите сондаж според мястото и дълбочината определено от багетиста.
Излиза обещаната вода - плащате на багетиста и сондьорите.
Не излиза обещаната вода - багетиста плаща целия масраф. :lol:
Кога намерите такъв, елате и ми се обадете.
пет ное 10, 2023 9:40 amschuldiner написа:
Багетистите работят на принципа на собствения потенциал SP. То си има и научни методи и апаратура за такова сондиране. Хидразин обикновено е привърженик на георадарите - "вертикално електрическо сондиране VES".
Това с червеното не е истина. Нито пък е вярно че багетистите работят на принципа SP.
Моля не заблуждавай хората.
Багетистите работят на принцип на шарлатаните.

Радиестезия

Както и можеше да се очаква - за толкова много години няма и едно доказателство че метода работи.
:partyman:
bigdragon - майстор
пет ное 10, 2023 2:16 pmhidrazin написа:
... намерете си багетист с гаранции.
........
Кога намерите такъв, елате и ми се обадете.
......
Ей ме на, обаждам ти се.
Моят кладенец, септември 2009 година, е изкопан по тази схема.

ПП Във варненско го познават, Бай Иван от Манастир, само че се
чака по две три години.
Работи по следния начин:
- ако копае където ти кажеш, излезе не излезе вода, плащаш;
- ако копае където той каже, не плащаш ако не излезе вода.
chapara - майстор
Има и много читави сондьорски бригади, които ако не изкарат вода взимат само 10 до 15%!
wanderer - специалист
Момчетата които правиха моя сондаж имаха такава опция "проучвателно сондиране", Ако не излезе вода чао и плащаш около 20 лв. за метър. Съгласявам се с Хидразин, добре, че послушах тях а не багетиста, щото щях да хвана кюмура на 35 метра, и да си разваля водата ако бяхме копали до метрите които пророкува. С две думи почти нищо не позна. А иначе по темата, по скоро допускам, че няма ич вода, дай боже да не съм прав. Тези сондьори не знам по кой метод са работили ама нямаха ли никаква индикация, че работата върви към сухо?
hidrazin - майстор
Митко имал един запустял и обрасъл с гюрлюци двор.Решил той да го върне към живот и даже да бие там сонда.
Речено - сторено. Извикал той багетиста БАЙ Иван да му търси де е водата.
Дошъл БАЙ Иван, извадил пръчките, стиснал ги здраво, изпружил ръцете, оцъклил очите и хукнал из парцела.
Тук има, тука нема, тука има, тука нема... След известно време свършил с "анализа" на парцела и отсякъл:
- Митак, в парцела имаш голяма водна жила. Права като стрела и минава по целия диагонал на имота. Където и да биеш сонда по тая линия, все ще извадиш много вода.
Зарадвал се Митко, намерил сондьори (без гаранция) но трябвало да очисти парцела от гюрлюците за да мое да работят сондьорите.
Грабнал резачки, тримери ... и започнал да разчиства по линията на жилата дето му показал багетиста БАЙ Иван.
Минал кмета:
- Абе Митак, какво си се фанал да чистиш тия драки?
- Кмете, сонда ще бия че съм решил да сея това място.
- Къде ще я биеш тая сонда бре Митак?
- Ами някъде по ей тая линия дето ми я показа БАЙ Иван с багетите дето много познава.
- Сакън! Ти луд ли си бре? Там минава селския водопровод...
Жалко че последните десетилетия наивитетът по българската популация се увеличава обратно пропорционално на грамотността и образованието у нас.
На никого не мога да забраня да вярва в целени човечета, плоската Земя, кемтрейлс, гадателката Светлина и
nеwage - специалист
пет ное 10, 2023 8:32 pmhidrazin написа:
Митко имал един запустял и обрасъл с гюрлюци двор.Решил той да го върне към живот и даже да бие там сонда.
Речено - сторено. Извикал той багетиста БАЙ Иван да му търси де е водата.
Дошъл БАЙ Иван, извадил пръчките, стиснал ги здраво, изпружил ръцете, оцъклил очите и хукнал из парцела.
Тук има, тука нема, тука има, тука нема... След известно време свършил с "анализа" на парцела и отсякъл:
- Митак, в парцела имаш голяма водна жила. Права като стрела и минава по целия диагонал на имота. Където и да биеш сонда по тая линия, все ще извадиш много вода.
Зарадвал се Митко, намерил сондьори (без гаранция) но трябвало да очисти парцела от гюрлюците за да мое да работят сондьорите.
Грабнал резачки, тримери ... и започнал да разчиства по линията на жилата дето му показал багетиста БАЙ Иван.
Минал кмета:
- Абе Митак, какво си се фанал да чистиш тия драки?
- Кмете, сонда ще бия че съм решил да сея това място.
- Къде ще я биеш тая сонда бре Митак?
- Ами някъде по ей тая линия дето ми я показа БАЙ Иван с багетите дето много познава.
- Сакън! Ти луд ли си бре? Там минава селския водопровод...
Жалко че последните десетилетия наивитетът по българската популация се увеличава обратно пропорционално на грамотността и образованието у нас.
На никого не мога да забраня да вярва в целени човечета, плоската Земя, кемтрейлс, гадателката Светлина и
И какво, всички кладенци, които са копани в последните 500 години все на гео-радар са разчитали, а не на "мошенници"? Как са ги откривали?
nеwage - специалист
пет ное 10, 2023 12:49 pmКиррил написа:
Въпреки, че е малък дебита, опитай се да смучеш вода от там с надеждата някой дамар да се отпуши. Иска се време и надежда.
вързал съм го с едно реле, на всеки 60 минути изпомпва вода в една цистерна.
nеwage - специалист
Някой прочиствал ли е сондаж със сух лед?
bigdragon - майстор
Сухия лед е замръзнал въглероден двуокис и
при попадането му във водата се газира,
вероятно се получава ефекта аеролифт...
chapara - майстор
Бе, я сиктир, щом напишеш пруски, без п, няма пускане. Яка демо...градация😄😄😄😄😁

Тема "Сондаж с малък дебит - може ли да се подобри?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: