Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kozl - майстор
При 27 стр. чета точки 8.1.1 Mains supply, 8.1.2 Pump supply и 8.1.3 Pressure sensor.

При по-малки мощности инверторите първо изправят тока. :roll:
Ако и в това честотно регуlируемо у-во е така, то захранването не е необходимо да е чиста синусуида. Даже може да е постоянно захранване от 13 последователно свързани 12V акумулатора, защото има защита от ниско напрежение под 150V при работа с помпа за 220V. CU301 може да работи и с помпи за 110V, а защитата за тях е под 90 V.
ср ное 29, 2023 5:38 pmkozl написа:
При 27 стр. чета точки 8.1.1 Mains supply, 8.1.2 Pump supply и 8.1.3 Pressure sensor.

При по-малки мощности инверторите първо изправят тока. :roll:
Ако и в това честотно регуlируемо у-во е така, то захранването не е необходимо да е чиста синусуида. Даже може да е постоянно захранване от 13 последователно свързани 12V акумулатора, защото има защита от ниско напрежение под 150V при работа с помпа за 220V. CU301 може да работи и с помпи за 110V, а защитата за тях е под 90 V.
Не си намерил правилният папирус, за да намериш нужната ти информация.
Аз предложих каквото предложих.
Ти предлагаш да си ползва наличният 2 киловата генератор ли?
Или мненията ти се основават само на предположения, респективно не помагат на чиляка пряко, а само косвено- да се чуди и да се мае още повече?!
ivanovbg - майстор
Аз предлагам да си тества помпата с генератора. Тя както и генератора си има достатъчно защити. За да работят адекватно да го натовари на единия контакт с една 100 ватова крушка и тогава да включва помпата. Предполагам и че помпата е още в гаранция, така че ще мине гаранционно каквото и да се случи.

Трифоне, спри с този инверторен генератор. Всички неинверторни генератори са с истинска синусоида. То затова на тях не пише каква е. Само инверторните могат да са с модифицирана за по евтино
ср ное 29, 2023 7:08 pmivanovbg написа:
...
Трифоне, спри с този инверторен генератор. Всички неинверторни генератори са с истинска синусоида. То затова на тях не пише каква е. Само инверторните могат да са с модифицирана за по евтино
Няма, но обещавам да помисля върху останалото!
........
Мисля, че е глупост. Някой може ли да потвърди написаното от Иванов, за да корЕгирам знанията си?!
ivanovbg - майстор
Разликата между инверторния и неинверторния генератор е, че обикновения си генерира променлив ток, а инверторния първо го изправя и после го криви.
MamaMy - майстор
ср ное 29, 2023 7:26 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср ное 29, 2023 7:08 pmivanovbg написа:
...
Няма, но обещавам да помисля върху останалото!
........
Мисля, че е глупост. Някой може ли да потвърди написаното от Иванов, за да корЕгирам знанията си?!
Потвърждавам. Генератора си прави истинска синусоида. Всичко що се вика инвертор, като се почне от преобразувателите за каравана та до климатиците, първо изправят напрежението и после го накъсват. Постигат целите като променят честотата на модулацията или запълването на импулсите PWM

ПП Само не съм сигурен дали инверторните генератори не са с динанамо като постояннотоков източник на напрежение. Инверторни генератори не съм отварял. Само съм ги палил и ползвал. Благодарение на инверторната технология работят по-стабилно като при постепенно натоварване държат стабилно напрежението до края, а след това защитата сработва и спират. На обикновения генератор напрежението започва да кляка при постепенно натоварване. Регулаторите компенсират с вдигане на оборотите, но от там бяга честотата.
Всъщност, какво потвърди?
Палил си, но не си отварял, а това е достатъчно да твърдиш или потвърдиш?!
Поне да бяхте се консултирли с Гошо, преди да интерпретирате нещо чуто, бегло прочетено...някога...
MamaMy - майстор
Няма какво да потвърждавам. Обикновения генератор е само намотки и гарантирано може да е единствено чиста синусоида.

Гарантирам,че модифицирана синусоида има само при инвертори.
ivanovbg - майстор
Обикновените генератори работят с едни и същи обороти. Като тръгнат да падат и си подават газ, на принципа на темпомата са. Няколко херца може да бяга честотата, но на една обикновена помпа само би променила леко оборотите без да и се случи нищо лошо, а инверторната няма и да го усети.

Тема "Аварийно захранване на сондажна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: