Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Абе не знам аз :-) Помня в Созопол режима... Когато имаше вода, нямаше налягане, естествено. Всяка къща имаше цистерна, която за цяла нощ успяваше да се понапълни... Всички се къпеха в морето, след плаж само обливане със сладка вода. Пиеше се мента, лимонада и изворна вода от термос. От тогава знам, че миди не се варят във вода, те сами си пускат

Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб апр 05, 2025 2:17 pmТрифон П.Трифонов написа:
.. бих си осигурил още кубик вода с легионела, помпа с маркуч достигащ целия периметър, като последният е прилежно изчистен от всякакви горящи и сухи материали.

Кубик вода носи ПА- малък.
Хубавото на легионелата е, че слънцето я убива :-) Какво е ПА- малък?
съб апр 05, 2025 2:29 pmn_a написа:
съб апр 05, 2025 2:17 pmТрифон П.Трифонов написа:
.. бих си осигурил още кубик вода с легионела, помпа с маркуч достигащ целия периметър, като последният е прилежно изчистен от всякакви горящи и сухи материали.

Кубик вода носи ПА- малък.
Хубавото на легионелата е, че слънцето я убива :-) Какво е ПА- малък?
Пожар се гаси и с блатна вода.
Изображение
"Ивеко Дейли" превозва 1000 л вода и 100 л пенообразовател.

Пожар може да се спре с кана вода, стига да е поднесена навреме.
Горното автомобилче е свършило, върши и за в бъдеще ще върши огромен обем работа.
съб апр 05, 2025 2:27 pmn_a написа:
.... Созопол ... Всички се къпеха в морето, след плаж само обливане със сладка вода. Пиеше се мента, лимонада и изворна вода от термос. От тогава знам, че миди не се варят във вода, те сами си пускат

Изображение
I like this game
Ееееех, времена. Тогава не знаехме, че сме щастливи.
Някои моменти ги повтаряме умишлено и с носталгия. Важна е разцепената, нахилена физиономия.
gogo7777 - майстор
съб апр 05, 2025 2:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
.....Да ама Кака не иска във ваната ѝ да плуват жабета. Иска термална вода без легионела и ако може да е от Исландия.
:lol: :lol: :lol:

.....Уфффф от тия миди ми се догади :vom:
съб апр 05, 2025 2:54 pmgogo7777 написа:
.....Да ама Кака не иска във ваната ѝ да плуват жабета. Иска термална вода без легионела и ако може да е от Исландия.

.....Уфффф от тия миди ми се догади :vom:
Ще пиша на Жорката да носи. Сяка година си иде в края на Април.
ЖоркоФците обикновено обичат миди (даже ги вадят собственокрачноръчно), водка, мастика, шкембе, пача, скара, хеви метъР или поне хард Лок.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб апр 05, 2025 2:54 pmgogo7777 написа:

Нямам претенции
Изображение
gogo7777 - майстор
съб апр 05, 2025 3:00 pmТрифон П.Трифонов написа:

ЖоркоФците обикновено обичат миди (даже ги вадят собственокрачноръчно), водка, мастика, шкембе, пача, скара, хеви метъР или поне хард Лок.

Абе така и не можаха да ми харесат. На салата с повече лук и оцет иди-дойди, но като цяло не мерси [-X
MamaMy - майстор
Много се повръща от миди и то по различни причини :wink: . Или сте прекалили с течностите за прокарване на мидите, или мидите са тръгнали да си ходят защото сте ги брали предния ден, а нямате хладилник. Последния вариант е да сте брали мидите след буря, след някаква авария на пречиствателната станция на близкия град или случка като онзи деншната с мазута по брега. За съжаление съм драл лисици по всички възможни причини. Даже една година на Камчия и страшен бързоклек ни беше налегнал та здравния пункт видя зор с нас :-D
Svetoslavoff1 - майстор
Мама, тя причината е една, че са филтър. И като така какви ли боклуци от водата са филтрирали, само те си знаят.
В нашето семейство много отдавна сме ги изключили от менюто.
Извинявам се, че не е по темата.

Тема "Включване на резервоар към водопровод" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: