• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
brum - майстор
Интересно ми е ако се покаже водомер дето не е отчитан от години и на него има 500м3 консумация какво ще стане. Дали ще трябва новият собственик да го плати?
kozl - майстор
Зависи колко години и какво са намъдрили от ВиК-то.
По принцип водата е платена като разпределена по Общ водомер.
При отчитане на такъв водомер и лоялно приложен баланс, може да се окаже, че трябва да връщат пари на другите абонати.
Варианти разни.
Тука в наша сграда са изключили от отчет абонати, които са имали N на брой "празни" години. Някои от тях възобновиха ползване без да плащат. Помолих такъв да се пререгистрира, а той отговори, че не се е отписвал и за това няма пак да се регистрира, па и да плаща за това.
Аз съм свидетел как за консумация 1 м3/годишно ме отписаха от отчет. После подавах молба, плащах и висях цял ден за проверка на водомери, за да ми възстановят отчитането. А за снемането от отчет аз не съм правил нищо. СВ си реши да свали от отчет "дребни непотребни" и да не си губи времето с такива за некой друг кубик вода, при условие, че има "товарни магарета" да плащат.
dragozow - майстор
То по принцип Софийска вода трябва да си гони неотчетените, защото има договор с тях, но на практика им е по-лесно да пишат някаква база и каквото не излиза да го пръснат по сметките на всички. Така счетоводно им е чисто и не се занимават с неотчетени, длъжници и др.
gogo7777 - майстор
Що не си търсите правата и реално отчитане? Подобно е с парното и топлата вода. Намразиха шопите без причина, баси :)
chapara - майстор
На шопите им дреме на Шмайзерите :lol:
Аз чакам софийските надбавки :lol: :goodman: :partyman: :rock:
Не съм чувал по голяма простотия. Който прояви желание ще му ги дам пожизнено, срещу той да ми плаща парното, онова безплатното.
😁😁😁😁
gogo7777 - майстор
Тая глупост, че някой плаща от собствения си джоб за топлата вода на Софианците е нелепо. Набиха тая простотия на населението......на простото население :vom:
chapara - майстор
чет юни 19, 2025 7:32 pmgogo7777 написа:
Тая глупост, че някой си плаща от джоба си за топлата вода на Софианците е нелепо. Набиха тая простотия на населението......на простото население :vom:
То май не остана умно, периодично само се появява по някой извънземен и всички гракват: -Ууууу :-D
MamaMy - майстор
А в земен има ли някой? :)
  • 1
  • 2

Тема "Отчитане на водомери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: