Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
MamaMy - майстор
Още преди доста време някой беше предложил предпазния вентил да се монтира на тръбата захранваща тоалетното казанче. Дори вътре директно преди поплавъка. Ако е отвън да се монтира шлауха и да се дренира пак вътре в казанчето. Така няма да има никаква загуба на вода и бойлера пак няма да капе. Много хитро решение. За съжаление арматурата предлагана у нас е много калпава и ограничена и трябва да се твори. Не съм виждал само предпазен клапан за бойлер. :wink:
brum - майстор
Добре де, коригирам се. Под възвратен за бойлер имам предвид комбиниран. Редуцира на 3 бара, комбинираният на бойлера на 4.

За монтаж на тоалетна - да, докато някой не затвори кранчетата на бойлера и не взриви бойлера. Тоя клапан се монтира непосредствено на бойлера за да е идиотоустойчиво.
Николов Н. - специалист
"Още преди доста време някой беше предложил предпазния вентил да се монтира на тръбата захранваща тоалетното казанче."
Какво общо има бойлера с тоалетното казанче? А ако тоалета е в друго помещение? Такава смехория може да измисли само един в сайта. :lol:
kozl - майстор
чет юли 24, 2025 12:08 pmНиколов Н. написа:
"Още преди доста време някой беше предложил предпазния вентил да се монтира на тръбата захранваща тоалетното казанче."
Какво общо има бойлера с тоалетното казанче? А ако тоалета е в друго помещение? Такава смехория може да измисли само един в сайта. :lol:
И ти си от писателите :wink:
Да бе прочел :roll:
kozl - майстор
чет юли 24, 2025 11:44 amMamaMy написа:
Не съм виждал само предпазен клапан за бойлер. :wink:
Не си виждал да се продава.
По поръчка закупихме от Елдом инвест с един бар по-малко от тези, с които доставят бойлерите.
Обратната клапа (ОК) не беше монтирана в поръчковите клапани, корпусът е същият и изглеждат като комбинираните.
А то не е трудно за доказали се съфорумци в практиката "направи сам" да изтърбушат ОК на комбинирания клапан и да получат само предпазен клапан.
Обаче възниква проблем с отгатването на налягането на предпазния клапан, поради това, че аз пък не съм видял надписи за стойност на налягане по комбинираните клапани за бойлер.
Николов Н. - специалист
А ти си от "разсъждаващите", Даващи акъл винаги,независимо от темата? Я ми обясни какво означава това,което съм копирал в червено!?
iliya_i - майстор
чет юли 24, 2025 12:03 pmbrum написа:
Добре де, коригирам се. Под възвратен за бойлер имам предвид комбиниран. Редуцира на 3 бара, комбинираният на бойлера на 4.

За монтаж на тоалетна - да, докато някой не затвори кранчетата на бойлера и не взриви бойлера. Тоя клапан се монтира непосредствено на бойлера за да е идиотоустойчиво.
А нещо пречи ли ако клапаните са 2 бр.? Един на входа на бойлера - фабричният му, който стандартно е на 7 бара и ще защитава от идиотия. Втори за по-ниско налягане (например на 4 - 6 бара) в тоалетното казанче.
kozl - майстор
чет юли 24, 2025 1:45 pmiliya_i написа:

А нещо пречи ли ако клапаните са 2 бр.? Един на входа на бойлера - фабричният му, който стандартно е на 7 бара и ще защитава от идиотия. Втори за по-ниско налягане (например на 4 - 6 бара) в тоалетното казанче.
Пречи клапан за бойлер 2 в 1.
Ако е 3 в 1 става :wink:
kozl - майстор
чет юли 24, 2025 1:17 pmНиколов Н. написа:
А ти си от "разсъждаващите", Даващи акъл винаги,независимо от темата? Я ми обясни какво означава това,което съм копирал в червено!?
Стига си драскал, почни да четеш :-D
iliya_i - майстор
чет юли 24, 2025 1:51 pmkozl написа:
чет юли 24, 2025 1:45 pmiliya_i написа:

Пречи клапан за бойлер 2 в 1.
Ако е 3 в 1 става :wink:
Ако прочетеш първия пост в темата ще разбереш какъв е клапана. Трябва ли да се повтаря в началото на всяка страница?

Тема "Проблем с бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: