Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
galin.com - специалист
"Крана дето се затваря и отваря с въртене и вътре в него има една гумичка която уплътнява се вика шибърен."

Не съм съгласен. Шибърния кран е изцяло метален. Представлява преграда от метал която се изтегля нагоре и се движи по трапецовиден канал. Има огромното предимство при ползване на тръбопроводи с гореща течност или такава която разтваря гумените уплътнения на обикновените кранове. Има и един недостатък. Понеже разчита на затварянето при приплъзване на метал в метал не уплътнява добре и при високо налягане сълзи.
LazarGanev - "Велик майстор"
Нито пък
Частта дето е гумичката на нея и се вика салник.
Салник е уплътнението между оста, която въртим и корпуса на крана :) .
Крановете дето са с дръжка и работят на 90 градуса отворено - затворено са сферични.
Може да се приеме за вярно, ама не знам дали може да се каже по-неясно - защото всички кранове са с "дръжки" и не е ясно това 90 градуса температура на водата ли е или алкохолно съдържание :lol: .
montoya - майстор
Не искам да се заяждам, ама ако беше 90 градуса температура на водата щеше да бъде по Целзий.
Това за градусите беше майтапче и може да съм прекалил - извинявай, но за шибъра и салника бяхме длъжни да се намесим за да предотвратим объркване.
Palawnik - специалист
офф топик

Нещо което няма нищо общо с темата, но май му е е тук мястото да го кажа. Как да изписваме грададус. Натиската клавиша "Alt" и без да го пускате от маката калавиатура изписвате 248. След като пуснете клавиша "Alt" се получава "°".
Пример:23°С; 27.8°F; 90°.
:)
Много благодаря Palawnik, наистина много ми липсваше този знак, както и знака за номер и някои други, които в момента ми убягват! Домашната ми е 45° и с нея черпя кат' се наложи :)
montoya - майстор
LazarGanev написа:
Това за градусите беше майтапче и може да съм прекалил - извинявай, но за шибъра и салника бяхме длъжни да се намесим за да предотвратим объркване.
:prost:
milko_do - специалист
To Palawnik: Мерси, ще пробвам и ще напиша резултата, въпреки, че тази статия с тези флуйди, кавитация и т.н. ... :? тъп съм
Palawnik - специалист
Не че аз като съм ги чел съм ги разбрал. Причината е същата :lol:

офф топик Знака номер "№" Alt+252 -> №. Всички букви и цифри могат да се напишат по този начин 0-32 са контролните символи напримар Enter e Alt+13.
Не виждам връзка - кавитацията е процес на студено кипене. Получава се при наличие на вакуум - например по задната страна на витлата на корабите. От пукането на балончетата въздух се получава ерозия по повърхността им. Не знам това да е причина за звука в крановете, но може като се замисля. Така или иначе звукът зависи от скоростта, а при подмяната на части вероятно се е изменила и скоростта в някой участък. Пробвай както ти казаха с развиване/завиване на крана.

Тема "Свистене от тръбите, където е закачен бойлера!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: