• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kozl - майстор
нед фев 08, 2026 2:42 pmMamaMy написа:
Съдомиялната ми е за вграждане. На гърба няма нищо.
И нашата няма, но място зад гърба има и с разни приспособления сифона го постигам с маркуча.
chapara - майстор
Като цяло моята идея е трите отливни канала да са самостоятелно вързани, така съм го правил в практиката ми, като последствие не е имало проблеми.
За перални пък, явно не съм попадал на свободен маркуч или без оригинална закачалка през ковто да минава маркуча. Явно е от някакви икономии вече?
angry - напреднал
Духнах с уста през края на тръбата за обратна вода на съдомиялната, тя със сигурност има вградена клапа и пералнята не мисля, че ще връща вода в нея.
Остава да монтирам..
pipilica - майстор
нед фев 08, 2026 2:26 pmchapara написа:
съб фев 07, 2026 8:56 pmpipilica написа:

Ми не знам каква ти е съдомиялната, но моята е вързана директно в У разклонение, вече 18 години, заедно със сифона от мивката и никога до сега не съм усетил аромат на канал. Но да ти издам и тайната, направил съм водна тапа със самия маркуч на машината така че никога да не остава без вода, няма нужда от излишни части.

+1 Почти всички уреди като перални и подобни имат на гърба една закачалка за маркуча, която да направи воден затвор, това и децата го знаят. Не би трябвало да има и коментар по въпроса.

[URL=http://alfa.kachi-snimka.info/vij2021.p ... 69217q.jpg]Изображение
Така де прав си за пералните и свободно стояшите съдомиялни.
MamaMy написа:
Съдомиялната ми е за вграждане. На гърба няма нищо. Той опира в стената .....
Това добре, ама гърба на шкафовете не трябва да опира в стената и зад съседния шкаф може да се организира една чупка на маркуча, тя и моята е за вграждане и така съм направил.
  • 1
  • 2

Тема "пералня и съдомиялна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: