• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 23
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
valecs - напреднал
Фло принципно съм съгласен с теб. Но аз съм на принципа око да види ръка да пипне :). Трябва да си купя топчета и да видя какво ще стане. Ти имаш ли някаде направена такава пречисвателна инсталация?
Фло - специалист
valecs написа:
Фло принципно съм съгласен с теб. Но аз съм на принципа око да види ръка да пипне :). Трябва да си купя топчета и да видя какво ще стане. Ти имаш ли някаде направена такава пречисвателна инсталация?
От няколко години вече нямам такава инсталация ,направиха градска канализация там ,където беше монтирана.Нямам намерение непременно да те убеждавам кое,как да си правиш,само давам идея,която може да ти спести куп мръсни неприятности.Човек,решил сам да се справи с направата на малка пречиствателна станция трябва да изчете много литература по въпроса и да започне от цикъла на азота в природата,после малко микробиология,малко химия за да си изясни процесите .Не е толкова просто и принципа око да види и ръка да пипне едва ли е удачен в този случай,защото трябва да знаеш какво да гледаш,пък пипането не е и здравословно. Желая ти успех!
valecs - напреднал
Мерси за пожеланието!
Ще пробвам пък 6те видим :)
Ще споделя какво става.
Най-много да закопам към 500лв :)
bulhomes2 - майстор
Те са си там. Като не ти хареса - ще ги извадиш.
valecs - напреднал
А някой друг освен Фло да е правил пречиствателна станция или поне опит за такава?
valecs - напреднал
Тарся помощ!
Не мога да измисля как да преградя 1/3 от бидона за да направя утаител в него.Ако може някой да помогне ще е добре .
Брат ми успя да намери нещо полезно за пречиствателна: http://www.theclearwatercompany.com/vid ... iento1.php
Тук на видеото има режимите на работа.
dimitkovec - напреднал
Аз още съм на етап "груб строеж", така че пречиствателното съоръжение ще го правя напролет. Имам половин година да стигнем до истината, да си направя проекта, и да стартирам. Досега доста съм чел, но главно форумна (непотвърдена) информация. Като я комбинирам с малко рационално мислене и бегли технически познания ще видим докъде ще я докарам. Но съм решен да не давам 3-4к евро за нещо, което с малко усилия мога да направя сам. Принципа на действие още ще го бистря, но някой има ли представа колко трябва да са големи резервоарите от рисунката?
download/file.php?id=58865&t=1Изображение
Естествено, ще е свързано с количеството постъпваща вода, но не ми се иска да слагам ненужно големи резервоари, а и другата крайност не е добра- изходящата вода да не е пречистена (ако резервоарите са малки и времето не е достатъчно за пречистването). Така се прехвърлям на въпроса на valecs: резервоарът хоризонтален ли ще е , или вертикален? В първия вариант може бидончето да се постави под лек наклон, така че утайките да се събират в най- ниското. При вертикален бидон, площта на дъното е достатъчно малка, и може би няма нужда да се прегражда...
valecs - напреднал
dimitkovec
Тук има някакви размери, но не мога да ти преведа испанския :).
http://www.biodepuradorasolido.com/Pdfs ... 150409.pdf
Все пак се разбира обема според мен. Първата ми яма е с обем около 8-9м3., а другото е бидон 1200л с метална армировка.
valecs - напреднал
Това е филтъра на брат ми на аквариума му.
http://www.saveplanet.su/tehno_582.html а това промишлен пречиствател
Според мен ние се мъчим да направим нещо средно между тях. Хем да е проточен пречиствател, хем да има циклите на SBR.

Прикачен файл

DSC02480.JPG
valecs - напреднал
Пояснявам филтъра от дясно на ляво:
1 съд е механичен филтър + анаеробната част
2 съд е аератора
3 съд е керемзитени топчета за аеробно пречистване
4 съд е за помпата
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12