• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 28
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
infomar
За схемата и кое как да бъде нещата се изясниха.За микропроцесор няма да питам :sad: но ще питам какъв кабел да ползвам за захранване на помпата, като се има в предвид, че дължината му ще е около 25-30 метра. ТРОЙКА - Квадрат и половина многожилен или два квадрата и половина, с добра изолация за влага? Имам инсталирана ДТЗ на мястото от което ще захранвам. Спомням си от началното училище, че имаше някакъв спад на тока при дълги проводници, но не знам това дали се счита за дълъг. На око мисля, че квадрат и половина ще е достатъчно за един киловат на 30 метра, но не знам с каква дебелина кабел е снабдена. За тръбите е ясно - един цол до къщата и градината.
hidrazin - майстор
Глупости. Не се купува от тия скъпари, ако нямаш договорно отношения с тях за голееееми отстъпки.
Ето тук може да поръчаш и ще ти го доставят:
http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -1111-0000
:partyman:
VLADO66 - майстор
Хидразине.дал съм го като пример копнат случайно.Иначе пазарувам от Тилком. :)Това дето си го дал не е СВТ-с.
infomar
Кой от тези на Кабелкомерс ООД става?
Каучукови кабели ниско напрежение Повишена механична устойчивост тежък тип
Изображение

Силови кабели ниско напрежение Медни с изолация от поливинилхлорид
Изображение

Силови кабели ниско напрежение Медни с изолация от поливинилхлорид
Изображение

Или на Тилком ООД
Тип - Силов кабел за ниско напрежение
Изображение
Защо не виждам никакви цени в сайта им? Може би за всеки кабел трябва да се пита конкретно!!!
hidrazin - майстор
Да, не е с. Примера може да е случаен., ама той хукна да купува от там.
А към infomar - как ще го полагаш?
VLADO66 - майстор
Тилком е само на едро.СВТ-с -буквата 'с' накрая означава че външната изолация на кабела е UV стабилизирана.
hidrazin - майстор
СВТ-с -буквата 'с' накрая означава че външната изолация на кабела е UV стабилизирана.

Туй е ясно. Ама е е неизвестно къде ще го полага кабела.
За Тилком - хубаво, че е на едро ама дай някакви цени. То и аз взимам на по-ниски от Кабелкомерс, и то доста по-ниски. :-D
Икономията е майката на мизерията !!!
VLADO66 - майстор
Последно взимах преди месец СВТ-с 3х1.5 за осветление за 80-90ст. след отстъпката по спомен,ама трябва да се заровя в счетоводството за по-точно че заниманието с жици ми е инцидентно.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 28

Тема "Хидрофорна уредба за къща без буферен съд - само с преостат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: