• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 36
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
MamaMy - майстор
пон авг 12, 2024 6:57 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон авг 12, 2024 6:51 pmMamaMy написа:
Да маха всички кранове освен този отгоре за първоначалното пълнене!
Да вдигне изхода на помпата на височината на съда за да не се самоизточва от там!
Мама, имам честта да познавам Миро.
Ако и ти би имал същата, не би се изказал така.
Хубаво е, че си го цитирал.

Общо взето, с непознати трябва да сме внимателни. Също и аз- давам си сметка.
Моите уважения Трифоне, но и брат ми да беше написал такава глупост, и него щях да скастря. Човека отсреща се надява на помощ. той не разбира, но не знае кой пише срещу него. Оказва се, че от даващите "съвети" има и злонамерени. Пишат тъпотии и после се смеят на нещастието на човека. Разни пъпчасали пубери си правят гавра с хорското нещастие. Представи си че дават дори "лекарски" съвети. Такива да ги убиеш е малко. Благодарение на такива една позната лежа в болница.
Е, как да реагирам на откровено глупави иди? Да поздравя автора бил ми той и приятел? Ако не разбира или не знае, да не се бърка в неща които не са му ясни!
fbr - майстор
Ако влиза смукател 3/4 в сондата му, въобще няма смисъл да занимава със съдове, тръбички, клапани и всякакви други изгъзици. Вода ще има да захрани три къщи. Неслучайно в статията пише, че ако няма възможност да се постави смукател се прави тази доработка.
miroki - майстор
пон авг 12, 2024 6:24 pmMamaMy написа:
пон авг 12, 2024 3:12 pmmiroki написа:
пон авг 12, 2024 2:10 pmGeorgi345 написа:

Два пъти работеше така (след първото зареждане). И след това не искаше и не искаше.
Тогава, ако може вкарай варела (газовата бутилка) в шахтата и я вържи за тръбата на помпата. На ниския кран. Той да влиза пак горе в бутилката. А долу закачи помпата (като бяха вързани на снимката). Помпата може да седи навън.
Тази ти идея показва колко много не разбираш от материята колега. Свали ли съда под нивото на помпата той става абсолютно безпредметен. Просто едно уширение на смукателната тръба. Нали идеята на този съд е да стои над помпата, Да задържа вода която да служи за първоначалния старт на помпата и да не се източва ако няма смукател в системата.
Ако ще давате такива глупави съвети, то по-добре се спрете защото човека ви вярва и се подвежда по вас да прави глупости. Той ви има за специалисти което е най-голямата му грешка
Уф. Да, видях какво съм писал. Мерси колега.
И помпата е вътре. Въпреки, че и да е вън пак ще е по-ниско от горния край на резервоара. Виж колко е между двата крана. Идеята е защото разбирам колега. Иначе нямаше да я има.
Аз моята е бензинова и я нося и пълня маркуча и не се усетих изобщо, докато писах от работа.
Като свали долу резервоара ще спести близо метър от така важната му височина. Та идеята е точно за даване. Понеже помпата му работи от долната тръба, а от горната не ще. А и си има шахта.
MamaMy - майстор
пон авг 12, 2024 7:12 pmfbr написа:
Ако влиза смукател 3/4 в сондата му, въобще няма смисъл да занимава със съдове, тръбички, клапани и всякакви други изгъзици. Вода ще има да захрани три къщи. Неслучайно в статията пише, че ако няма възможност да се постави смукател се прави тази доработка.
Това е така, но ако има как да изолира за зимата този съд, никога повече няма да мисли за смукател, тръби и всякакви други простотии. Те простите неща са най-ефективни защото няма какво да им се счупи. На римляните акведуктите, канализацията и фонтаните дори все още работят на гравитачен принцип.Няма нито една помпа или дори елементарно водно колело.
пон авг 12, 2024 7:15 pmmiroki написа:
пон авг 12, 2024 6:24 pmMamaMy написа:
пон авг 12, 2024 3:12 pmmiroki написа:

Тогава, ако може вкарай варела (газовата бутилка) в шахтата и я вържи за тръбата на помпата. На ниския кран. Той да влиза пак горе в бутилката. А долу закачи помпата (като бяха вързани на снимката). Помпата може да седи навън.
Тази ти идея показва колко много не разбираш от материята колега. Свали ли съда под нивото на помпата той става абсолютно безпредметен. Просто едно уширение на смукателната тръба. Нали идеята на този съд е да стои над помпата, Да задържа вода която да служи за първоначалния старт на помпата и да не се източва ако няма смукател в системата.
Ако ще давате такива глупави съвети, то по-добре се спрете защото човека ви вярва и се подвежда по вас да прави глупости. Той ви има за специалисти което е най-голямата му грешка
=D>
Това мнение е вече съвсем различно. Идеята също е добра. Ако разстоянието до водното огледало е на границата, една шахта наистина ще оправи нещата. Стига това да е проблема. Едно замерване до къде е водата ще реши този проблем.
Последна промяна от MamaMy на пон авг 12, 2024 7:23 pm, променено общо 1 път.
fbr - майстор
Искаш га кажеш, че един смукател е по-сложно съоръжение от този съд с прилежащите му връзки и съединения ли.
MamaMy - майстор
Механично да. Не гледай размера. Помисли за надеждността. Този съд няма да го сбърка нито пясък и кал в сондажа, нито изгнило гумено уплътнение.
miroki - майстор
пон авг 12, 2024 7:08 pmMamaMy написа:
пон авг 12, 2024 6:57 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон авг 12, 2024 6:51 pmMamaMy написа:
Да маха всички кранове освен този отгоре за първоначалното пълнене!
Не е добра идея да махне крана за сондата, така рискува всичко да слезе долу при малък пропуск.
За това всъщност е въздуха в горният край, дето имаше допитване вчера. Иначе 7 метра стълб без кран ще дръпне надолу.
miroki - майстор
пон авг 12, 2024 7:21 pmfbr написа:
Искаш га кажеш, че един смукател е по-сложно съоръжение от този съд с прилежащите му връзки и съединения ли.
Аз го писах днес. В тръбата има 1 литър вода. Тази система засмуква вода със зор през пясъка. Не се разчита само на крушата. За това горният край, между смукателната и обсадната тръба трябва да е херметичен. Иначе ще спре след една минута. Понеже ще е по-лесното да смукне въздуха.
И вероятно няма да влезе смукател 3/4. По-вероятно е 1/2. Той мисля беше 3 см. Но не съм мерил скоро и може да се бъркам. 1 цол беше към 5см.
И 1/2 може да влезе плътно и долу ще спре притока.
Но е изпълнимо.
Отделно долния край на тръбата се пълни с пясък.
Georgi345 - специалист
пон авг 12, 2024 6:49 pmТрифон П.Трифонов написа:
Която и система да направи, трябва да изчисти цялата направия. Да сведе възможностите за засмукване на въздух до минимум.
Изображение
- връзката на помпата със съдинката. Може да се поизправи тази "мека" връзка, а и не я възприемам като постоянна "мярка".
- двата крана на вертикалната тръба. Защо са нужни два? Кекловите като остареят започват да прокапват, което е гаранция, че ще пропуска въздух.
Продължавам да твърдя, че 8м е пределна дълбочина на засмукване, от която не бива да се разчита като трайно решение. Помпената част прави максималният вакуум на който е способна, при което минимален пропуск по фитингите компрометира работата ѝ.
Свалянето на помпата надолу е в плюс. Шахтата е добро решение.
Здравейте, меката връзка съм я сложил временно колкото за да пробвам.

А сега мерих тръбата и долу в шахтата където имам още една тетка за да свържа ел. помпа, там е 8метра, а над шахтата където е другата тетка с крана който виждате е 8.70м.
hidrazin - майстор
пон авг 12, 2024 8:09 pmGeorgi345 написа:
А сега мерих тръбата и долу в шахтата където имам още една тетка за да свържа ел. помпа, там е 8метра, а над шахтата където е другата тетка с крана който виждате е 8.70м.
Кое е 8 метра бе човек? Тръбата, разстоянието до водата или толкова си постигнал при дълъг скок в леката атлетика?
Ако разстоянието от водното огледало до тетката с крана на снимката е 8,7 метра, то никаква вода няма да изкараш така.
:partyman:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 36

Тема "Помощ за преправяне на сондаж!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: