turbocharged написа:На човека проблема му е че има навит 10 мм удължител. В такъв удължител не може да навиеш нищо. Просто няма дълбочина. Не е до кълчища, плюнки и тефлони. Трябва да се отвие удъжителя и да се навие крана диретно във фитинга в стената. Както и сам се е сетил питащия. Обаче не иска да инвестира в ключ нито пък във водопроводчик.Eто майстор, който ме е разбрал!
Не е до инвестицията в ключ! Това не е стандартен кран.
Но дори да беше стандартен, "гайката" отзад на крана като влезе 10-12 мм в стената, какво ще правя с розетката?
А този, съжалявам че не го снимах целия, а отрязах снимката, е супер къс и започва да се разширява почти веднага след резбата!
Само опитно мога да видя колко дълбоко ще влезе, когато развия преходника, но си мисля, че ще е прекалено на вътре, пак проблем с розетката и ще е грозно! И в Локтайт инвестицията не ми е проблем, но постоянния теч я обезсмисля и води твърдо към кълчища.
Ще ги понамажа в задния край с моя Локтайт 5972, толкова мазно и цапащо нещо не съм виждал.
Мотая се месец по друга причина - да видя след поставяне на тапата дали няма теч от другаде! След свалянето на крана не стана ясно 100% от къде точно е текло, а вода влезе малко и зад плочките. Та още малко ще изчакам.
Но след като тапата с кълчища държи повече от седмица, значи има шанс и за крана със стандартната му розетка.
Ако не стане - купувам ключа и тогава ще го мисля.
Освен това докато се мотая, може да дойде писмо за измерване на водомера и тогава ще сменя крана. После лесно...