Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
Гле'й с'я к'ви работи ти идват на акъла :lol:
Стефан - майстор
lyki написа:
LazarGanev написа:
И нищо не ти пречи на връзките между стомана и РЕ вместо муфа да сложиш тройник - излиза по-евтино :wink:

:lol: Да и продължението от тройника да изведеш в някое закътано място на двора със кран в земята :wink:
И което може да стане доста солено :lol: след време. Не съм по тия далавери дребнави.
vidrata - специален-специалист
Стефане мислех си че ставаш ама ти.какво ще е соленото и що да е дребнава далаверата.Теб като те шибат във всички държавни институции това дребнаво ли е а??? Ти си богат (надявам се) ама половината ти роднини сигурно вземат по 300 лв заплата за 12 часов раб. ден.Сега пак ли мислиш че е дребнаво .Докато държавата ни клати и ние да я клатим(колкото можем).
bigshop - специалист
Стефан написа:

Не искам да споря, че е възможно да си прав. С тая малка разлика, че аз не следвам течението на реката и съветите на майсторите за шаблон, а обичам да мисля със собствената си глава. Всеки материал се поставя с точно предназначение, а не "изобщо". :?
В случая аз не търся хидроизолация, защото няма смисъл от нея. Търся топлоизолация.
Не се сърди на velsi. Той е прав за фибрана. Фибранът (и другите подобни) се използва не защото така трябва. Просто стиропорът поема влага и когато се постави на влажно място и попие достатъчно от нея, той става топлопроводник, а не топлоизолатор. Освен това от влагата стиропорът бързо се разрушава.
А фибранът практически не поема влага.
montoya - майстор
8180 написа:
Здрасти Стефан,
Той и Шотик попита, а на мен ми предстои - ти проучва ли за някакви нормативи? Един съсед го караха да преправя готова шахта, ама още не съм се задълбочавал - нещо двойни капаци и помежду вата го караха да слага.
Имаше нещо за шахта с размери 80х80х80см. на разстояние до 2м. от външната ограда, ма мое и да се бъркам. Размерите на шахтата май са минимални. Никой нема да те спре да си направиш покрит басейн и в него да е водомера.
Стефан - майстор
montoya написа:
... Никой нема да те спре да си направиш покрит басейн и в него да е водомера.
Няма да обърна внимание на иронията. Казах по-нагоре, че така съм решил, и изпълнил замисъла си. Шахтата е приета от съответните длъжностни лица от общината, узаконена, и вече имам партида. Даже водопроводчика с дългогодишен опит остана възхитен от идеята ми. Строителния предприемач каза, че ще доведе всички свои строители, за да видят как се прави шахта за водомер.

Иначе, зевзеците въобще не ми пречат. :lol:
montoya - майстор
Съжалявам, ако не съм се изразил правилно. В мнението ми не е включена никаква ирония към твоето изпълнение на шахтата, просто с "покрития басейн" исках да дам образен пример.Дано съм останал правилно разбран. :partyman:
alfman - напреднал
не е грешно да е до оградата, даже е по добре. Тези изисквания за 2 метра дето сте слушали са за отстояние максимум,т.е. шахтата трябва да е в рамките на 2м от оградата и не повече по наредба за изграждане на водомерни шахти. В случая това изискване е изпълнено отлично. :roll: :!:

Тема "Моята шахта за водомера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: