Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте. Прочетох правилата за изчисляване на наклона на канализационната тръба и както си и занаех в моят случай ще се наложи да направя нещо, защото имам огромна денивелация между изхода на канализацията от къщата и ямата. Разтоянието е 15 метра разделено на три тераси, а общата денивелацията е около 2.20 метра. Посъветваха ме да направя шахти при преходите между терасите, но не ми стана ясно как точно да ги направя за да не се запушват. Мога ли да заменя шахтите просто с вертикални тръби, като използвам 45 градусови колена за да направя завоите по плавни?
и на мене ми предстои да права канализация на 30м траба колко трябва наклон понеже ревизионната шахта ми е 2 метра и ако дам 3 сантима наклон става 1 метър мод нея шахтата :?
alfman - напреднал
Тука всички говорят за взаимозависимост наклон/диаметър, но наклона зависи и от разстоянието. Най добрият наклон за битови нужди където тръбите не надминават по новият стандарта Ф250 е 3%. Има една максима - малка тръба голям наклон, голяма тръба малък наклон. И това дето говорят че водата подминавала фекалиите при голям наклон е възмояно да се случи за момент при малък дебит, при голям и постоянен дебит е изключено. За това се полагат и ревизиони фитинги.

Тема "какъв е наклона при изграждане на ВИК обратни води тоалетна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: