Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Каналски - специалист
ribnikolaevi написа:
Въпроси:
Конденза с топлоизолация между казанчето и ГК ли да прогоня?
При тази схема, може ли горния съд да пълни долния,в смисъл гравитачното налягане достатъчно ли е?
#1 Облицоване от външната страна , с някакъв вид "стиропор" или някаква "мека" топлоизолация на листове ще е достатъчно, подобно на казанчетата които се продават по магазините. 5 mm си е достатъчно според мен.
#2 Според мен е труден въпрос, зависи от конструктивните особености на Спирателният Кран с поплавък :sad: Т.е. заради конструкцията им всички ще работят, но има много голяма опасност от "бавно пълнене" заради местни загуби в него. Много често отговорните производители дават данни за работните параметри, както и си сертифицират продуктите за създаване на шум, например от този спирателен кран има разпространение на шум по инсталацията и в санитарното помещение. На теория има арматури направени за работа с ниски наляганния, надеждата е да се разчита на производител с по-широка гама производство .... например продава и на Северно Американският пазар. Този проблем почти съзнателно го пропуснах във Вариант 3 :sad:
P.S.
В много случаи, промивната тръба между казанчето и тоалетното седало е PE-HD, в случаят при Valsir на снимки се вижда , че са я резнали и заварили стандартен разклонител с муфа, разбира се всички са от PE-HD. Aко се пропусне муфата и се пусне по дълга тръба и муфата се сложи на вертикалният участък, ще се получи нещо по близко до картинката.
ribnikolaevi - майстор
Имам и още едно питане, г-н Каналски. Има ли и как се казват сифони, които не работят на принципа на водната тапа? Имам предвид сифон, който ще работи само при авария и или трябва да му се налива отвреме-навреме вода, или ще мирише. Има ли готов продукт, който решава този проблем?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Сифонът е един вид отвор към канализацията. За да не мирише, му трябва тапа. Или механична като на бутилка - неподходяща при авария. Или водна тапа.
Каналски - специалист
ribnikolaevi написа:
...
Бре тук е друга Тема. Направи нова Тема или ползвай някоя стара/друга. Има разни неща ... няма идеални неща :?
panalov - специалист
ribnikolaevi написа:
Имам и още едно питане, г-н Каналски. Има ли и как се казват сифони, които не работят на принципа на водната тапа? Имам предвид сифон, който ще работи само при авария и или трябва да му се налива отвреме-навреме вода, или ще мирише. Има ли готов продукт, който решава този проблем?

Виждал съм такъв сифон капачката му не е решетка а е плътна когато я натиснеш веднъж се затваря и се изравнява с пода ,като я натиснеш още веднъж се надига и водата изтича.
Незнам само колко е ефективен от към миризми.

Мен ми предложиха такъв но не си сложих и сега съм го затапил с парцал но не се вижда нищо щото е под моноблока, който от своя страна е висящ
panalov - специалист
ribnikolaevi написа:

http://www.mikimak.com/?function=detail&id=7094

нещо подобно беше
ribnikolaevi - майстор
panalov написа:
ribnikolaevi написа:

Виждал съм такъв сифон капачката му не е решетка а е плътна когато я натиснеш веднъж се затваря и се изравнява с пода ,като я натиснеш още веднъж се надига и водата изтича.
Незнам само колко е ефективен от към миризми.

Мен ми предложиха такъв но не си сложих и сега съм го затапил с парцал но не се вижда нищо щото е под моноблока, който от своя страна е висящ
Мерси, но търся такъв, който да заработи даже и без присъствие на човек, т.е. при аварийна ситуация, а в същото време да не мирише и да не иска поддръжка /сипване на вода/. Иначе е ясно, че ако няма, ще си сипвам водата като ми замирише :lol: .

Тема "Резервоар за вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: