papogai написа:Да наистина желая да свържа поцинкована тръба със друг вид без поялник, или да ми кажете какви проблеми ще имам ако продължа със поцинкови тръби, освен че ще имам много резби.С поцинковани... Гният, и то здраво променят качествата на водата и съвсем скоро трябва да се сменят... след няколко години. Пробвай с Pex тръба /полиетилена е онуй черното дето се води полиетилен с висока плътност или ПЕВП има разлика/. Вземи си PEX-AL-PEX няколко фитинга на резбова връзка и действаш.

1. купИ си поялник, има турски 'боклуци', които са на цена от около 30-тина кинта, за работата, която имаш 'ше ти свърши перфектна работа - после го продай за 15 кинта и готово;
2. ако захранващата ти тръба 'минава' през 'трудно достъпното място' - водовземна скоба срещу ревизия, да гледаш к'во става - т'ва обаче е временно решение, докато събереш смелост или мангизи да го направиш както трябва;
3. ако захранващата ти тръба 'идва' на 'трудно достъпно място' (кой реза с флеска там - да го убиеш направо) - оправи 'мястото' (паразкърти), извикай некой колега от форума да ти навърти резбата и перкай по т.1;
4. трудно достъпно место и тръбата свършва със срез от палавия флекс на тоя дето е демонтирал същ. инсталация (вж. т.3): ако можеш развърти парчето, иди до Практикер - там има парчоляци с различна дължина с навъртяна резба - купи си к'вото ти требва - навърти го и продължавай по т.1.
Успех.
п.п. Сам и съвсем без инструменти - съвсем не става

п.п.п. Ааа, да, забравих, ако изполваш РЕХ тръби само фитингите ти 'ше ти наФърлят бая кинти