Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
svetliopi44 - Чирак...
Двама сме ,но ефект няма ... :) тръбата мисля че беше 1,8 ако не се лъжа ... пробвах и аз с гумения чук за теракота но пък гумата се гънеше много кофти... много е твърда и стегната ... вярно е че като влезне е бетон ,но зора е не човешки ...ако не измисля вариант,ще махам гумените уплътнители и ще мажа сериозно само с лепило ... въпреки че ми се щеше да си е като хората ...
vanko68 - специалист
Ако подостриш мъжкото на конус с ъглошлайфче,няма ли да е по-лесно?
nikibi - специалист
Гумените упльтнители са топло пресовани и е желателно да са си там не ги сваляи не е добра идея. Направи по голяма фаска на трьбата и махни това гумено чукче, говоря за чук от 5 кг. и сериозна дьска че иначе здраво ще се озориш. Желаята ти успехи, оставям те че трябва да тичам по обекти
svetliopi44 - Чирак...
Аз това го правя задължително и при друг вид PVC... не знам дали ако поседят уплътнителите в топла вода ще се поотпуснат малко щото сега са като кокал ... би трябвало да са по-еластични иначе няма как да се вкара тръба ... ей какви ли боклуци вече не произвеждат а ние трябва да се справяме с тях ... една канализация дето сам я правя за 3 часа ,сега 2 човека не можем да я направим за 2 дена ... после що взимаме скъпо ( :razz: )

п.п Благодаря на колегата nikibi за отделеното време...
svetliopi44 - Чирак...
Колеги днес битката продължи ... за 4 часа съм направил 6 сглобки ... :shock: останах без ръце понеже са на високи и съм на стълба ... гледам предишните са ги мазали с нещо кафяво като грес ми стой ... не може всичко да става толкова трудно и с такова усилие ...мисля че има някакъв материал за смазка ма какъв ... почти привърших утре имам 3 сглобки и съм готов но ще е хубаво да се знае за в бъдеще...
Каналски - специалист
Май така и не се разбра какъв е диаметъра и производител са ? :)
Но ако има някъде маркировка, виж дали има дата на производство ... ще е интересно. По принцип , това не е нормална работа!
За мен са или стари стари тръби , лежали на дъжд и пек или изключително евтини гумени пръстени. Нормално е човек да ги смени, ако може да си купи други от някъде ...
Много често, гумените пръстени са отделно от тръбите (тръбите с муфови съединения канализационни или водопроводни), но пак зависи кои какво как. Това е поредното доказателство, че една ВиК работа може да се спъне по най-невероятен начин!
Дето се вика "питай патило" !
svetliopi44 - Чирак...
Зора свърши ... :| вече като видя такива тръби ще бягам като дявол от тамян ... :) мисля че са полски или чешки щото на етикета пишшеше koleno (на колената и т.н. ) дата 2008г. ... днес помолих собственика да сглоби 2 колена ... :lol: лелееее вика ...абе как си го вкарвал това ... а аз ще ти кажа със сметката... :lol:
Аааа тръбите бяха 110 кафявите ...
filmatoplo - майстор
Аз дето съм професионалист -висяща канализация в мазето на хотел с 7-8 щранга се прави за 5-6 дена с тръби фи-110,160 и 200 . Скоби през 50 см и метър на места с шпилки за тавана . Който я прави по бързо значи е парлапанин и няма да спази нито наклони нито правилен расчет .Аз имам един трик - имам подготвени отрязани фитинги без гумата -само конуса за вдяване , взимам тръбата която ще се вкарва и я нагрявам с горелка ама леко и после с вартеливи движения надявам конуса върху тръбата -края на тръбата леко се заостря все едно си прави фаска и се калиброва за вече фитинга с гума .Така подготвям всеки край на тръбите и пея - ето научихте нещо от Филматопло. :)
svetliopi44 - Чирак...
Филма ... то не само тръбата но и фитинг във фитинг не може да се вкара... а пък на височина си е зор голям ...ще видя кой ги произвежда за да знаят колегите ,че са си тегава работа ...това ми е 1 такъв случай :shock: басии има мускулна треска от вчера ... :) трябваше да преместя 2 щтранга че ги пяха пуснали по средата на коридора :shock: и долу да и направя заустване в мазето ...
filmatoplo - майстор
Светльо ,и фитингите ги калибровам с леко нагряване :) .Мускулната треска е задължителна -само да не ти стои клиента на главата и да те гледа в ръцете -направо почервенявам от напъване и не влиза. :lol:

Тема "Въпрос към всички колеги !!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: