Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Synthy - специалист
I kakvo izliza- STIEBEL ELTRON, taka li?
Kakvo mislite za tozi?
http://nespe.net/index.php?route=produc ... uct_id=109
VLADO66 - майстор
За тия пари аз бих заложил на неръждаем.Както знаем над 60 градуса кислорода във водата се отделя и образува въздушна възглавница най-отгоре което благоприятства пукането на емайла и пробив обикновенно на заварките на дъното вследствие на топлинното разширение/свиване.Комбинацията с неръждаем нагревател както бе писано по-горе дава по дълъг живот.Имам неръждаем бойлер повече от 30 години и само сменям нагреватели през 10г. защото няма неръждаем за моя отвор, а не ми се занимава с преработки.
Synthy - специалист
Еми той моят в момента е неръждаем на ЕЛДОМ ВАРНА. Обаче от скоро има проблем (мисля че с тръбата за топлата вода). Водата свършва много бързо, а вдига до 75* температура. Подозирам спукана тръба, но трябва да го сваля за да видя какво се случва вътре. Свършва за 10мин, а преди свършваше за 40 мин. къпане с гореща вода. Аконе броим този проблем (от 2-3 месеца) - 8г. никакви ядове с бойлера.Ама ми се иска да взема 120л., 80л. са ни малко. Затова се оглеждам за нещо качествено. 120л. неръждавейки не съм виждал, затова гледам Щибел какво предлагат.
VLADO66 - майстор
Сигурно е това което казваш-трябва да се свали фланеца и да се огледа.
VLADO66 - майстор
Synthy написа:
Еми той моят в момента е неръждаем на ЕЛДОМ ВАРНА. Обаче от скоро има проблем (мисля че с тръбата за топлата вода). Водата свършва много бързо, а вдига до 75* температура. Подозирам спукана тръба, но трябва да го сваля за да видя какво се случва вътре. Свършва за 10мин, а преди свършваше за 40 мин. къпане с гореща вода. Аконе броим този проблем (от 2-3 месеца) - 8г. никакви ядове с бойлера.Ама ми се иска да взема 120л., 80л. са ни малко. Затова се оглеждам за нещо качествено. 120л. неръждавейки не съм виждал, затова гледам Щибел какво предлагат.
Виж Алпа титан.
Synthy - специалист
А дали са качествени? Видях, и си харесах бойлер. ама качеството... имаш ли преки наблюдения?
VLADO66 - майстор
В другото ми жилище ползвам такъв от 6 год.Правих си го по поръчка с товарни релета Finder на всеки нагревател.Вижда ми се че са направени солидно и съм забравил че имам бойлер.
Synthy - специалист
Благодаря. Ще им обърна значи по-сериозно внимание.
lakosste - специалист
piron45 написа:
По принцип става колега. Повечето от новите бойлери дори не са толкова дебели, макар че ако е по дебела ламарината е по добре. Китайските водосъдържатели които използват от Сънсистем и Шишков са с подобна дебелина . Всичко останало зависи от майстора.
Благодаря за отгворите.А ако дъната ги направя от 2.5-3 мм а балона от 1 ще стане ли ?
VLADO66 - майстор
Мисля че няма да стане-има някакво ограничение на разликата в дебелините на дъната и корпуса и това е свързано с топлинните разширения,но нека по-запознатите да се произнесат.

Тема "Неръждаем бойлер, Дипломат или Сънсистем?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: