Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
zimel - специалист
http://www.coppereurope.org/images/pubpdf178.pdf

Намерих информация по тази стара тема докато се рових за линейното разширение на медните тръби.

Ако има ентусиасти за такъв водопродод тази информация ще им бъде от полза.
Каналски - специалист
Извън Темата !
Загледах "Ръководството за проектиране ..." , забелязах в Схемите показаното в прикрепената картинка,
погледнах в БИБЛИОГРАФИЯ там видях по-голямо присъствие на Немски източници ... и всичко стана ясно.
Но въпроса остава, какво слагат в България там на това място при водопроводна инсталация и дали е по
Немски издържано ! :cool:

Прикачен файл

AirB.gif
AirB.gif (6.83 KиБ) Видяна 3670 пъти
Последна промяна от Каналски на нед окт 30, 2011 8:59 pm, променено общо 1 път.
zimel - специалист
Колега Каналски... на въпросът ти , какво слагат в България там на това място при водопроводна инсталация и дали е по немски издържано- немога да ти отговоря.

От въпросният текст ставаше дума, че след медните тръби нетрябва да има подцинковани...преди тях може.

Поне така аз съм разбрал текста...
walko - специалист
Не знам дали медта е вредна, но баба не правече на двора лютеница в медната си тава, ако преди това не е минала през калайджията!
Казваше че медта е отровна (вероятно имаше предвид окисите и), за това трябва да е покрита с калай!
Или баба е била права или си е падала по калайджията! :-D
Но аз залагал на полипропилена!
preslav - майстор
walko написа:
Не знам дали медта е вредна, но баба не правече на двора лютеница в медната си тава, ако преди това не е минала през калайджията!
Казваше че медта е отровна (вероятно имаше предвид окисите и), за това трябва да е покрита с калай!
Или баба е била права или си е падала по калайджията! :-D
Но аз залагал на полипропилена!
Баба ти със сигурност си е падала по калайджията хахаха!
Сега сериозно - в Гърция също водопроводните инсталации са изградени от медни тръби (поне където съмбил аз), но за пиене и готвене им доставяха вода в бидони и водоноски. За Щатите също съм чувал, че водата по тръбите е негодна за пиене, но не знам дали е заради медните тръби или заради това, че не е от извора, а филтрирана и пречистена отпадна вода. Имал съм гости от Италия, които ококорени са ме гледали как пия от чешмата и са ме питали "ама става ли за пиене?". С две думи не бих рискувал да пия от инсталация с медни тръби, но това изобщо не ти пречи да си направиш "оазисче" - първата ти връзка (преди медните тръби) да е чешмичка от която ще взимаш за пиене и готвене, а всичко останало да е мед.
kapanec - специалист
Е дали е отровна медта :?: не знам но знам че ако беше отровна ракията която си правим в медните казани щеше да бъде негодна за пиене. Ако някой има такава ракия сварена в медни казани и го е страх да се не отрови да се обади да не вземе да я излее че е грехота :wink: ееййй :drinkers:
Каналски - специалист
Извън Темата !
Ама и Вие ги редите едни ! Явно Коледното Настроение започва да ви хваща :weedman:
zimel - специалист
Ето малко снимки, за да не мислите, че само си дрънкам глупости, на мен ми изглежда прилично направено.

Прикачен файл

ТРЪБИ 001.jpg
ТРЪБИ 001.jpg (84.07 KиБ) Видяна 3467 пъти

Прикачен файл

ТРЪБИ 004.jpg
ТРЪБИ 004.jpg (71.59 KиБ) Видяна 3467 пъти

Прикачен файл

ТРЪБИ 003.jpg
ТРЪБИ 003.jpg (85.22 KиБ) Видяна 3467 пъти

Прикачен файл

ТРЪБИ 002.jpg
ТРЪБИ 002.jpg (86.8 KиБ) Видяна 3467 пъти
lux_e_on - специалист
Колеги,мисля и в друга тема съм писал-има неръждавейка за водопровод на Виега с пресови фитинги и/или тръбогиб.Медната тръба за водопровод е със сертификат и е по-скъпа,а и да не забравяме че в много дъежави се използва мед за водопровод,но никой не пие вода от чешмата като у нас.Що се отнася до ракиените казани като тръгне ракията първите 2-3 литра -най силната се изхвърля или остава за препек точно защото е обрала мизериите и окисите по тръбите,а дали е вредна-определено.
kapanec - специалист
lux_e_on написа:
Колеги,мисля и в друга тема съм писал-има неръждавейка за водопровод на Виега с пресови фитинги и/или тръбогиб.Медната тръба за водопровод е със сертификат и е по-скъпа,а и да не забравяме че в много дъежави се използва мед за водопровод,но никой не пие вода от чешмата като у нас.Що се отнася до ракиените казани като тръгне ракията първите 2-3 литра -най силната се изхвърля или остава за препек точно защото е обрала мизериите и окисите по тръбите,а дали е вредна-определено.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Колко грама се отделя е според размера на казана и не се отделя заради товаче е (обрала мизериите и окисите по тръбите) а по други причини :?:

Тема "Водопровод от медни тръби?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: