Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Nejdet - специалист
За какповото според мен е най добре да имаш голям бидон от вън, че да го топли слънцено и с топлата вода да поливаш. А дали ще ти стигне 0.7 бара незнам :? най-добри ще ти кажат тези които продават маркучи

За останала част от системата ти за водоснабдяване имам някакви идеи но до колко са удачни при теб не мога да преценя.

Когато имам време ще пиша.

Лек и успешен ден на всички
pipbel - майстор
Тези резервоари дето ги водят за ХВП - мислите ли че са по-добър избор от белите ?

Като гледам размерите им, ми се струва че без проблем бих си събрал в шахтата дори и 1000 литровия.
Пък и си имат 3-4 извода за подвързване...

Специалната формула на полиетилена, както и цвета добит по време на обработката на материала спират UV-лъчите и не позволяват цъвтежа на водата, което води до характерния мирис на "застояло". Това прави тези резервоари изключително практични за използването им в къщи и хотели за съхраняване на буферен обем вода за питейни нужди.

Прикачен файл

28.jpg
28.jpg (44.55 KиБ) Видяна 7368 пъти
shishkov78 - специалист
Здравейте!Относно капковото аз съм го направил така:бидона ми е 1000л от тези на пале. вдигнат е на 0,70 м от земята.Оранжерията ми е 60 кв/м.Поливам така 3-та година и нямам проблеми.Системата работи без филтър.Наистина е хубаво да се полива от бидон с престояла вода но може и директно от чешмата няма проблем. много мои познати,които се занимават профисионално с оранжерии поливат директо от кладенеца,а бидона го ползват,когато торят.Ако още те интерисува темата за капковото може да кача снимки.Дай малко инфо за тези бидони/цени ако може/Със сигурност са по-хубави от белите,но предполагам и доста по-скъпи защото са специално за питейна вода.
pipbel - майстор
Ей тука http://www.fluida-bg.com/bg/products.php?id_cat=26
Ама не знам цени

PS shishkov78 и тези 70 см са ти напълно достатъчни за капковото ?
Дай малко повече подробности
shishkov78 - специалист
Достатъчни са.Незнам какво те интерисува точно.Питай.Ще пробвам да кача снимки

Прикачен файл

IMG_1288.jpg
IMG_1288.jpg (233.97 KиБ) Видяна 7333 пъти

Прикачен файл

IMG_1289.jpg
IMG_1289.jpg (219 KиБ) Видяна 7333 пъти

Прикачен файл

IMG_1290.jpg
IMG_1290.jpg (227.49 KиБ) Видяна 7333 пъти
Последна промяна от shishkov78 на чет май 20, 2010 4:42 pm, променено общо 1 път.
pipbel - майстор
shishkov78 капковото ти само на хидростатичното налягане на резервоара ли се осланя или и някаква помпа ползваш ?

PS Е те тука намерих сайт с доста подробни цени и на много ВИК компоненти:
http://www.thermoeconomic.com/tseni/
shishkov78 - специалист
Няма никъкви помпи.Само отварям крана и отивам да си пия ракийката :razz: Ти докъде стигна с хидрофорните системи,че и аз съм на този хал?
pipbel - майстор
Няма никъкви помпи.Само отварям крана и отивам да си пия ракийката
shishkov78, ти направо ме възрадва :cool:
Интересно колегата Nejdet как би коментирал твоя практически опит.
Ти докъде стигна с хидрофорните системи,че и аз съм на този хал?
Абе смятах аз другия месец да я мятам хидро системата из двора, ама...май ще остане за наесен че имам още неща за доизясняване преди да пристъпя към реализацията.
Тя оранжерията и райграса са едно на ръка.
Обаче още не съм решил окончателно дали езерце с рибки искам или малко басейнче за плицикане в двора :?
Пратих наскоро запитване за оферта до 1 фирма за малък полипропиленов басейн с всичките му там помпени и филтърни салтанати, като получа отговор - ще му мисля..
Но ако идва по-скъпо от едно китайско джакузи, въпроса се решава - ще гледам рибки :-D

Прикачен файл

Pond_Waterfall_Landscaping_Garden_vann3.jpg
Pond_Waterfall_Landscaping_Garden_vann3.jpg (98.04 KиБ) Видяна 7079 пъти

Прикачен файл

PPR kragal Basejn .jpg
PPR kragal Basejn .jpg (67.35 KиБ) Видяна 7079 пъти
kaishew - специалист
А може и двете и басейн и езеро ,що не ?http://kaishev1.snimka.bg/hobby/baseyin.503038

Тема "Търся акъл за хидрофорна с/ма и още нещо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: