Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
Това също е вариант, над който се колебая. Два слоя трябва да е нали? Под пароизолация, аз разбирам пароотвеждане
tassel - специалист
schuldiner написа:
Що да не може?
Е, как ще слагаш маси, столове, други неща.....?
LazarGanev - "Велик майстор"
Върху посипката спокойно можеш да лепиш гранитогрес
schuldiner - майстор
Ама ти от воронките тръгна, пък сега маси, столове...
Ако ще е интензивно натоварването, или пък ще посрещаш гости и търсиш накаква пригледност, има безброй настилки - няма значение каква ти е хидроизолацията, почти всяка носи лепило за плочки. Но и лепенето не е задължително (на настилката). Има варианти с пясъчна възглавница, дървена скара (дек), дебел слой баластра и т.н.
Ако е само инцидентно изнасяне на някой пвц стол и масичка, или само за ходене отгоре, няма проблем и на гола изолация (с повишено внимание и разумно поведение все пак).
Каналски - специалист
schuldiner написа:
Ама ти от воронките тръгна .....
Точно и Аз това си помислих :)
Според мен уточни детайла на толо-хидро изолацията и ако е удобно качи картинка тук , че ще е Интересно.
Според мен реши как с какво ще се изпълни , и според това избираш Воронката. Понеже не се сещам в България да има нормално предлагане на чугунени/стоманени воронки , просто ще си е пластмасова ... май май най най :)
tassel - специалист
Е, от воронките тръгнах, ама така се отече темата. :) Пък и нали целта е да се обсъдят всички варианти преди да се премине към изпълнение. Определено предпочитам крайното покритие да е с гранитогрес, защото не мога да разчитам на "разумно" използване. А, нещо не ми се иска да го лепя върху посипка. Може би ще се спра на едно- или двукомпонентна мазана хидроизолация. А за воронките намерих информация в нета. Повечето са пластмасови наистина. Може да оставя и две воронки вместо сегашните четири. Струват ми се много за 70кв.м. Така или иначе, преди да изкъртя всичко до плоча, не мога да взема окончателно решение, защото много се съмнявам, че може плочата да е изкъртена под сегашните воронки, за да влезнат малко надолу и да не се вдига нивото.
Лазаре, какъв е този твърд стиропор, за който говориш?

Тема "Сифон за покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: