Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
pavkatay - майстор
Аз пък си мисля, че е редно ,който прави банята да я прави 'от-до'. При това положение пробитата тръба ще е за сметка на изпълнителя -негова грешка -той плаща.

пп А и не мога да разбера като успя да отстраниш дефекта ,т.е. можеш да го направиш сам 'що ти трябваше на здрава глава болест-майстор :?
ebahti - майстор
pif4o написа:
Ти ако си маистор така ли би я сложил ?
Абе,аз ВиК не бачкам-ама ти не спомена ли че си правил схема на тръбите???Та затова питам...
mladkal - майстор
pif4o написа:
Aми мисля на новата плочка дет ще лепна с един черен маркер да си нарисувам тръбите да си ги знам :mrgreen:
По-скоро си направи шаблон на хартиен носител -кое къде и как минава. Като го наложиш, дазнаеш кое как, щото жена ти веднъж като ошета банята, измие плочките нищо няма да остане от този маркер.
EDI - майстор
Абе, важното, че работата се е оправила без много загуби.
pif4o - специалист
pavkatay- такава дреболия мога да си оправя сам , ама цяла баня да си направя не мога, има си тънкости които не знам , и сам не бих се справил при положение че никога не съм се занимавал с такива неща. Тва си го отремонтирах щот съм си сръчко, доста неща сам си правих ама за баня не бих се справил така че да е хубава :) А на маистора не оставих д амонтира тези неща щото парите не ги печатам в задния двор и за една мивка душ и боилер ми иска 150 лева, неща които сам с затворени очи си правя :) за кво да му давам грешни 150 лева за тея неща? верно нацелих тръбата и аз си бера гаилето, но ако тои си беше свършил работата по правилата проблем сега нямаше да има.

ebahti - не си го разбрал правилно, за това си се подвел, схема на тръбите съм правил но не такава коя от къде да минава а просто схема (снимки) с размерите от разни ориентири коя тръба и кои кабел къде се намират. От къде и как да минат тръбите го реши мастора. Но тая тръба минава точно на пътя на дюбела,( аз като го питах няма ли опасност тои каза- споко на 90 см е, дюбела се пада под нея, да ама не праи сметка че като направи замаска и плочки тея 7-8 санта се изяждат и отивам в тръбата) с мивката не мога да варирам на никъде, тя е точно и само на тва място щото зад нея има фриз в центъра на които трябва да е мивката, на горе на долу също не става заради ботуша, така че единствено се надявах да мина на мм от тръбата.

mladkal :) за маркера се шегувах, имам снимки и разстояния, друг проблем не би трябвало да има с дупчене.

А и още нещо, не знам как го е плескал тоя фугин но не мога да го махна от плочките на пода, понеже са матови и сега като изсъхнат и едни такива белеят гадно все едно са зацапани. Само помня че тои ги фугираше и веднага със сух парцала почваше да ги търка, и кат го питах ко е тва белеещото вика -прах от фугина.
montoya - майстор
Какво батерия си монтирал, че на мен от снимките ми изглеждат изходите оставени за стояща батерия и до тия изходи ходят меки връзки!
pif4o - специалист
Да , стояща батерия с меки връзки. Ако визираш по горе споменатото от мен за проблем с монтажа на батерия става дума за батерията на душа, там единия извод сочи на долу и ми се е** мамата до де я сложа. И пак седи на криво , капачето дет крие тръбите не опира добре в стената (заради наклона на извода) и зеее грозно отгоре, абе ко да ви разправям, едно ще напраи кат хората друго ще омаже , ама кои да знае :) нищо, ще ми е за урок друг път и за по ракия да не го търся- приятел :) направи я баш кат на приятел :)
limp3r - специалист
pif4o написа:
...става дума за батерията на душа, там единия извод сочи на долу и ми се е** мамата до де я сложа. И пак седи на криво , капачето дет крие тръбите не опира добре в стената (заради наклона на извода) и зеее грозно отгоре, абе ко да ви разправям....)
Трябваше сам да си го направиш. Това което си поправил е много по-трудно от от това което той е направил, повярвай ми. Той Павката затово те пита защо не си го направил сам. А майстора явно е искал да спести тръба...аз друга причина за тази маневра не мога да измисля. Абе важното е, че вече всичко е наред.
pif4o - специалист
Ам то кво да пести тръба е бати, кат тръбата аз я купувам, искал е да спести явно малко къртене още в стената :) щот инак е трябвало 50 см каналче и за тая тръба да прокопае :)
както и да е минало бешело, всичко дето мога сам си правя ама тука не посмях и е на :) нищо то ще ми е за урок :)
montoya - майстор
Не е до спестяване, а до малко памет и естетика от страна на майстора. Никой който има малко акъл в главата няма така да кръстоса и напляска тръби под всякакви ъгли. Най - малкото е нерентабилно от към копаене, за всяка тръба отделен канал, при положение че може двете да вървят в единия. Така както едната тръба лежи върху другата изводите с резбата се разминават с поне 1,5 см и при монтажа там ще трябва удължител, абе общо взето..... Не на последно място, никъде не виждам изолация върху тия тръби, освен ако няма никакво топлинно разширение де :?

Тема "Помощ, бургията уцели тръбата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: