Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
smlxl написа:
защото по принцип емайл има само едно правилно значение и то е от домена на моята специалност.
:-D Това беше яко - да нахълташ в тема за бойлери за да се скараш, че освен за зъбен емайл, всичко друго е измишльотина :-D :rock: . Има си речници, Гугъл - отваряш и прочиташ.
А пък за магнитния преобразувател - какво смяташ, че ще направи с варовика? Според рекламата щял да го превърне в друг вид - къде ще отиде този друг вид - нали пак в бойлера? Ако си отварял капак на бойлер ще си видял, че котления камък не е монолитен, както се твърди в рекламата на магнитните измишльотини, ами си е насипен като пясък, ама като се събере една кофа прави поразии. Тези преобразуватели с големина на нипел са точно като наколенките на Доктор Ливайн. Ама чакай - те ще измислят и магнитни обици и магнитен пиърсинг на езика, че да не ни болят зъбите и да не ходим на зъболекар :-D
smlxl - специалист
Какъв пясък бе човек. Едвам махнах котления камък с телена четка и химикали като отварях бойлера. Ако бъркаш ръждата и боклуците от водопровода с варовик по-добре да спрем разговора до тук. Вчера пък си почиствах хидрофора, защото водата е толкова твърда, се оказа че го е скапала и него. То не са налепи, не е чудо. След като пароструйката на автомивката не успя да се справи с някои неща продължих с Цилит. Както разбрах имаш проблем с правилния подбор на думи и ако не ти е ясно значението на думата "монолитен" има си Гугъл - хвани прочети. Разбира се, че нещо дето се маха с телена четка и химикал, а не със заплакване на чешмата е монолитно. Начина, по който говориш за магнитните преобразуватели също ме навежда на мисълта, че не си имал много взимане-даване с тях, но защо побърза да казваш, че са шарлатани не разбрах. Тук имаше един пост и за ултразвуковите устройства-пак нищо не каза. Какво сега-имаш ли наблюдения или не? Аз лично казах, че ще си купя и ще сложа снимка преди и след, за да се види. Харесал съм си устройство с електричество, но очаквах да кажеш дали тези, които са без ток вършат същата работа, че да не пускам кабели.
LazarGanev - "Велик майстор"
ТОЗИ тип вършат работа, другото е разтягане на локуми. Времето ми е ценно за подобни спорове.
маречков - специалист
То малко късно, но аз да кажа личен опит.
Лазар е много прав за магнитните фланци, нипели, удължители и все подобни маркетингови продукти. Решението, което предлага в последния пост наистина върши работа, но и то не може да отърве от проблема с котления потребителите. Лично аз ползвам подобен "филтър" и ефект има, но пак се събира котлен камък в бойлера, вярно по малко, но има. По - рано сменях нагревател средно на 3 месеца и вадех по едно легенче котлен. Сега го сменям в годината един път и вадя същото количество котлен от бойлера. Аритметиката казва 75% по - малко, което си направо чудно. Бойлера си същия и легенчето и то.
Бойлера ми е хром никел 200 литра със серпентина. Първоначално беше с фланец за сух нагревател, но го махнах защото сухите горят много често(през две седмици), вярно че са по 8 лева и не точа бойлера, ама писва. Отделно от това не могат да топлоотдават като хората. Сега нагревателя 2 киловата загрява бойлера за към 6 часа, а сухия 2 киловата загряваше за около 9 и направо мога да си препека филийка под бойлера :supz:
lux_e_on - специалист
Два крана и филтър за водоструйка на студената вода преди бойлера,морска сол във филтъра и котления камък намалява почти до нула,но не трябва да остава без сол иииии за съжаление водата дето се къпеш с нея е малко солена.
vatan - помощник
ЧНГ на всички!

Може ли някой да сподели мнение относно натрупването на котлен камък по серпантината в бойлера, когато се използват соларни панели. Температурата на серпантината е доста по-ниска от тази на нагревателя - би следвали и котления камък да е по-малко. Има ли значение от какъв метал е серпантината? Дали има някой опит?

Тема "Ще подменям бойлер, няколко въпроса." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: