Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
GROHE Bs - специалист
Баси палавите цени на моя поялник само главите тръгват от 40лв нагоре :rolleyes:
batibon - напреднал
във фирмата в която работя имаме 4-5 турски (вкл. и Елтос),1 китайска,вече бракувана,и една РОТЕНБЕРГЕР-цена около 230 лв.от 20 мм до 40 мм-промоционална ...качеството си личи-при нея влиза мазно,плавно,няма опасност от изтъняване на стената или образуване на тапа- :!: камъните са най-важните за заварката :!: сега ще оборудваме и другите лепачки с маркови ,че е имало случаи-купиш за 5 лева накрайници и при 2-тото лепене почват да задират.А иначе за частна работа работя с турска-2500w-поддържа бързо температурата щото се гони работа и време :-D
vk - специалист
А от значение ли е мощността (ватовете) на лепачката, освен по-бързото загряване ?
batibon - напреднал
важни са градусите-оптималните са 250-260 ,по-плавно и равномерно се разтопява материала,но ако се гони план като при мен -качва се на макс. температура и по-мощна машинка...(ротенбергера мисля ,че е на 600 вата,турските-1100-1300 вата) и ако е включена осем работни часа -има разлика в сметката за ток... къде са 600-къде са 1200 вата...зависи дали е за любителска или професионална работа
STO-YAN - специалист
batibon, направи и пусни една снимка на този поялник за ППР тръби, който е на 600 вата.
Благодаря!
LazarGanev - "Велик майстор"
Всички чешки поялници са с такава мощност, дори моя, дето ми го откраднаха беше 450Вт. Сега съм с турски - 2х800=1600Вт. Ослушвам се дали да взема същия (харесва ми) или друг
batibon - напреднал
ето ти линк към фирмения сайт-http://www.rothenberger.bg//?page_id=9&record_id=208 ......ако искаш .... :partyman: ще снимам и фирмената машинка в понеделник
lux_e_on - специалист
На Дитрон само пуруте са по 650W,на Ротенбергер,които както знаем нищо не произвеждат са Дитрон за повече пари със цветовете на Ротенбергер.
STO-YAN - специалист
Пичове аз съм в грешка! Въобще не си представях, че 600 вата са достатъчни за да загреят до около 300 градуса.
А както пише и Лазар 450 вата! Моя поялник е 2х1250 вата, общо 2500 вата.
След, като 600 вата развиват до 300 градуса, дали може тези поялници да се използват в ел. котле за отопление? :prayer:
Поздрави на всички! :supz: =D>
lux_e_on - специалист
Твоя е плоча-котлон,а за големите диаметри тия 600W ми идват малко-от Ф63 до Ф90 поне 800W,а Ф90доФ160 1200-1400W.

Тема "Препоръчайте поялник (лепачка) за ппр тръби ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: