Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
filmatoplo - майстор
За 15 години нон стоп работа , съм купил 4 машинки .Първата незаменима чешка от Екопластик -права , на нея се нанизват заедно три глави фи-20,25 и 32 .Скъса и се сензора за температура , от сътресения при работа .Смених го с друг регулатор от Турска машинка , до оня ден отказа и нагревателя -не го е замервал никой , само предполагам .Другите ми машинки , имам и Дитрон ъглова - повредени са също термосензорите :wink: От утре и аз ще си търся машина :lol: , турска имам чисто нова , но не върви да се излагам -пък постоянно работя с размери над фи-32 , които турската няма .Работата е че и на мен не ми се дават сега 280-350 лв :wink: за чисто нов Дитрон , ама в краен случай :) .За лично ползване ,съветвам -купи си евтината за 30 лв и си върши спокойно работата . :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
Филма, FW plast предлагат само машинката без кутия и глави - цената пада до към 180лв
filmatoplo - майстор
Имам и такава :axe: работи когато си иска , уж по мощна .Трябва да пратя Дитрона на ремонт в София да му сменят терморегулатора .Аз го извадих , и се обадих във фирмата да ми пратят регулатор да си го сменя за 10 секунди , но не можело така :lol: -трябва машината да я пратя при тях. :? :-D
montoya - майстор
filmatoplo написа:
Имам и такава :axe: работи когато си иска , уж по мощна .Трябва да пратя Дитрона на ремонт в София да му сменят терморегулатора .Аз го извадих , и се обадих във фирмата да ми пратят регулатор да си го сменя за 10 секунди , но не можело така :lol: -трябва машината да я пратя при тях. :? :-D
80 кинта струва ремонта и има един месец гаранция. Моята едната я пращах да ми го сменят.
zandor - специалист
Купувай каквото искаш, най добре да е по евтиното защото аз лично незнам каква е разликата - особено погледнато спрямо цената.
само знай едно - първо поялник не се държи на 260гр, особено ако ще лепиш 20, 25.
Второ - гледал съм масово любителски прегрети изпълнения, полузатапени тръби и почти напълно затапени тръби.
При заграял поялник, на 20 ската и трябват точно 8сек за да направи идеалната спойка!!!
Това в общяи случай - задължително прави проба.
Добрата сглобка е тази при която между двата елемена се образува леко излизане на материал 1мм, хомогенно. Иначе има ли избило значи си прегрял!!!
filmatoplo - майстор
За фи-20 тръба се държи 5 секунди ,за фи-25 е 7 секунди и за фи-32 е 12 секунди като не се натиска с все сила , температурата за стапяне на полипропилена е 260 градуса :wink: .Лепя ППР от 95-96 год и по навик си броя на ум секундите , то си остава професионално изкривяване :lol: .
ivanvasilev1970 - специалист
Въпрос за Ф20 тези 5 сек започват да се боят откога?След като тръбата са надене напълно или?

При мен имаше следния проблем-при залепване на тръба в мъфа да кажем-притискам ги едновременно от двете страни. Мъфата влиза докрай още на първата секунда, докато за тръбата са и необходими 3-4 сек и то с доста натискане.Та двата елемента имат неравностоен старт. КОгато лепях имах чувството че женския пп елемент прегрява...Вие какво правите в този случай?
montoya - майстор
Това обикновено се получава при различни производители на частите, различно калибрирани машини и в едните повечко материал оставен, в другите части по- малко. Аз не броя, вадя на усет от лепачката, като първоначалното подръпване е лекинко и по него усещам как се е разтопил материала и мога да избирам да продължа ли да вадя или да оставя още малко да грее. В случая ако муфата е влязла за секунда, тръбата за три секунди броеи от муфата 5+2 секунди, така няма да прегрееш гарантирано. Само че 5-7-9 сек. за различните диаметри едва ли всеки ги спазва всеки път до секундата, просто се придобива навик.

П.С И за да е правилно се брои 11 - 12 - 13 .....
Тани - модератор
montoya написа:

П.С И за да е правилно се брои 11 - 12 - 13 .....
Или 101 , 102, 103 ... :wink:
ivanvasilev1970 - специалист
т.е. след като пъхна тръбата около 1.5 см в нагреватела броя 101, 102...105. Това са 5 сек. а от другата страна ще са станали 7 сек.

Тема "Съвет за покупка на поялник за полипропиленови тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: