За 15 години нон стоп работа , съм купил 4 машинки .Първата незаменима чешка от Екопластик -права , на нея се нанизват заедно три глави фи-20,25 и 32 .Скъса и се сензора за температура , от сътресения при работа .Смених го с друг регулатор от Турска машинка , до оня ден отказа и нагревателя -не го е замервал никой , само предполагам .Другите ми машинки , имам и Дитрон ъглова - повредени са също термосензорите
От утре и аз ще си търся машина
, турска имам чисто нова , но не върви да се излагам -пък постоянно работя с размери над фи-32 , които турската няма .Работата е че и на мен не ми се дават сега 280-350 лв
за чисто нов Дитрон , ама в краен случай
.За лично ползване ,съветвам -купи си евтината за 30 лв и си върши спокойно работата . 
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
filmatoplo
- майстор
55 мнения в "Съвет за покупка на поялник за полипропиленови тръби"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Филма, FW plast предлагат само машинката без кутия и глави - цената пада до към 180лв
filmatoplo
- майстор
Имам и такава
работи когато си иска , уж по мощна .Трябва да пратя Дитрона на ремонт в София да му сменят терморегулатора .Аз го извадих , и се обадих във фирмата да ми пратят регулатор да си го сменя за 10 секунди , но не можело така
-трябва машината да я пратя при тях.

montoya
- майстор
filmatoplo написа:Имам и такава80 кинта струва ремонта и има един месец гаранция. Моята едната я пращах да ми го сменят.работи когато си иска , уж по мощна .Трябва да пратя Дитрона на ремонт в София да му сменят терморегулатора .Аз го извадих , и се обадих във фирмата да ми пратят регулатор да си го сменя за 10 секунди , но не можело така
-трябва машината да я пратя при тях.
![]()
zandor
- специалист
Купувай каквото искаш, най добре да е по евтиното защото аз лично незнам каква е разликата - особено погледнато спрямо цената.
само знай едно - първо поялник не се държи на 260гр, особено ако ще лепиш 20, 25.
Второ - гледал съм масово любителски прегрети изпълнения, полузатапени тръби и почти напълно затапени тръби.
При заграял поялник, на 20 ската и трябват точно 8сек за да направи идеалната спойка!!!
Това в общяи случай - задължително прави проба.
Добрата сглобка е тази при която между двата елемена се образува леко излизане на материал 1мм, хомогенно. Иначе има ли избило значи си прегрял!!!
само знай едно - първо поялник не се държи на 260гр, особено ако ще лепиш 20, 25.
Второ - гледал съм масово любителски прегрети изпълнения, полузатапени тръби и почти напълно затапени тръби.
При заграял поялник, на 20 ската и трябват точно 8сек за да направи идеалната спойка!!!
Това в общяи случай - задължително прави проба.
Добрата сглобка е тази при която между двата елемена се образува леко излизане на материал 1мм, хомогенно. Иначе има ли избило значи си прегрял!!!
filmatoplo
- майстор
За фи-20 тръба се държи 5 секунди ,за фи-25 е 7 секунди и за фи-32 е 12 секунди като не се натиска с все сила , температурата за стапяне на полипропилена е 260 градуса
.Лепя ППР от 95-96 год и по навик си броя на ум секундите , то си остава професионално изкривяване
.
ivanvasilev1970
- специалист
Въпрос за Ф20 тези 5 сек започват да се боят откога?След като тръбата са надене напълно или?
При мен имаше следния проблем-при залепване на тръба в мъфа да кажем-притискам ги едновременно от двете страни. Мъфата влиза докрай още на първата секунда, докато за тръбата са и необходими 3-4 сек и то с доста натискане.Та двата елемента имат неравностоен старт. КОгато лепях имах чувството че женския пп елемент прегрява...Вие какво правите в този случай?
При мен имаше следния проблем-при залепване на тръба в мъфа да кажем-притискам ги едновременно от двете страни. Мъфата влиза докрай още на първата секунда, докато за тръбата са и необходими 3-4 сек и то с доста натискане.Та двата елемента имат неравностоен старт. КОгато лепях имах чувството че женския пп елемент прегрява...Вие какво правите в този случай?
montoya
- майстор
Това обикновено се получава при различни производители на частите, различно калибрирани машини и в едните повечко материал оставен, в другите части по- малко. Аз не броя, вадя на усет от лепачката, като първоначалното подръпване е лекинко и по него усещам как се е разтопил материала и мога да избирам да продължа ли да вадя или да оставя още малко да грее. В случая ако муфата е влязла за секунда, тръбата за три секунди броеи от муфата 5+2 секунди, така няма да прегрееш гарантирано. Само че 5-7-9 сек. за различните диаметри едва ли всеки ги спазва всеки път до секундата, просто се придобива навик.
П.С И за да е правилно се брои 11 - 12 - 13 .....
П.С И за да е правилно се брои 11 - 12 - 13 .....
ivanvasilev1970
- специалист
т.е. след като пъхна тръбата около 1.5 см в нагреватела броя 101, 102...105. Това са 5 сек. а от другата страна ще са станали 7 сек.
Тема "Съвет за покупка на поялник за полипропиленови тръби" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература