bacovrban написа:Здрасти hidrazin,направих всичко което ми препорьча но нещо не става "КРУШАТА"пуснах вода сьс струйник до основната трьба и тегля сьс видата сьс подналягане но изкарва малко мьтилка и утайка явно щото намалих смукателната височина като отрязах маркуча щото Видата не иска да тегли от по дьлбоко и успеха ми се сведе до това че превьртам само вода но малко се отмива от тази глина и то е нещо като( талк като се утай) пробвах вилото но се страхувам да не го повредя .bacovrban написа:Все пак ако някой има някакви идеи нека сподели.......... темата е отворенаhidrazin написа:Ако можеш да вкараш маркуч това е добре.Пробвай с чешмата, само не знам дали има достатъчно налягане.Винаги добрите идей заслужават черпене, Брато........! стига да има добьр резултат разбира се пьк и да няма важното е да сме "в Джаза"Ще почерпя при всички случай пьк и варя много хубави ракиййййййййййййййййййй
Мисля че ако нагнетяваш с Вилото ще е по-добре.Макар да е от най-малките модели все пак прави добро налягане.
И ако не искаш да ползваш мръсната вода Вилото може да се върже към чешмата.На това му се вика бустер помпа - такива помпи
се ползват често където водопроводната мрежа е с ниско налягане и примерно на втория етаж на къщата имаш баня но не можеш
да я ползваш, защото налягането не стига и от душа ти само капе вода.![]()
И само като идея - ако има начин на края на маркуча да сложиш някакъв струйник.Парче струговано желязо с една централна дупка
и примерно 2 или 3 странични.Така ще осигуриш по-добра ерозия на пясъка и глината което ти е и целта.От време на време може да
разместваш маркуча с въртене и повдигане надолу-надолу.
А за черпенето не се натискай че мога да мина през Плевен да си видя апапите и после да те навеся.![]()
Дайте някаква идея как да ускоря нещата че ентусиазма ми намалява ..........сьс количеството на водата